Працівниці

Працівниці "Селидіввугілля" голодують уже десяту добу

Укрінформ
Працівниці ДП «Селидіввугілля» голодують вже десяту добу, вимагаючи виплатити заборговану зарплату. 

Світові профспілки стурбовані такою ситуацію та вимагають від Прем’єр-міністра України вжити необхідних заходів для погашення заборгованості шахтарям, повідомив у Facebook голова Незалежної профспілки гірників України Михайло Волинець.

«Сьогодні бере відлік десята доба, як на ДП «Селидіввугілля» голодують працівниці непромислової групи... Світові профспілки стурбовані такою ситуацію та вимагають від Прем’єр-міністра України вжити необхідних заходів для погашення заборгованості із заробітної плати працівникам ДП «Селидіввугілля», в тому числі учасникам голодування та усім шахтарям України», - наголосив лідер профспілки.

Він зазначив, що міністр енергетики та вугільної промисловості Ігор Насалик, «який найбільше причетний до цієї ситуації – сховався».

За словами Волинця, зараз лікар оглядає учасниць голодування, про результати стане відомо пізніше.

Читайте також: Працівникам "Селидіввугілля" почали виплачувати зарплатні борги

Як повідомляв Укрінформ, протести на вугледобувному підприємстві розпочалися з 2 січня у зв’язку із існуючою заборгованістю по зарплаті майже за півроку. У п'ятницю, 4 січня, працівникам ДП «Селідіввугілля» почали перераховувати заборговані зарплатні кошти за червень і вересень 2018 року, але вони заявили, що протести триватимуть до повного погашення заборгованості.

За словами Волинця, працівникам не виплатили гроші за вересень, жовтень, листопад і грудень 2018 року, а також існує борг за минулі роки.

11 січня у чотирьох учасниць протесту лікарі зафіксували підвищення температури тіла вище 37 градусів, слабкість та тремор.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-