Церква має пряме відношення до змін в Україні — Філарет

Церква має пряме відношення до змін в Україні — Філарет

Укрінформ
Почесний патріарх Православної церкви України Філарет вважає, що зміни в країні неможливі без духовної основи.

Про це Філарет сказав під час національного форуму «Трансформація України» в Києві, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Без духовної основи, а це значить без правди, без поваги, без терпіння, без Бога, ми нічого змінити не зможемо. Тому церква і бере участь у цьому форумі "Трансформація України", - наголосив почесний патріарх ПЦУ.

Філарет зазначив, що український народ вже довів світу, що Україна гідна бути незалежною державою. А тепер, за його словами, тільки від громадян залежить, якою буде Україна, — чи такою ж демократичною, як європейські країни та США, чи вона буде у складі Росії.

"Для того, щоб бути нам у Європі, нам треба бути європейською державою всередині, а не називатися європейською, а жити по-радянськи. Ми створили самі таку корупційну систему, яку тепер дуже тяжко подолати, але її треба подолати, знищити цю корумповану систему", - сказав Філарет.

Читайте також: Філарет привітав Епіфанія з днем ангела

Як повідомляв Укрінформ, у Києві в НСК "Олімпійський" проходить чергове засідання національного форуму "Трансформація України" (НФТУ). Участь у заході беруть предстоятелі українських церков, лідери громадянського суспільства, представники законодавчої та виконавчої влади.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-