В Україні стартувала молодіжна програма

В Україні стартувала молодіжна програма "Державотворець"

Укрінформ
Старт цьогорічної програми особистісного та професійного розвитку молоді "Державотворець" дали у середу в Києві в рамках форуму для активної молоді "Державотворець в дії".

Як повідомляє кореспондент Укрінформу, участь у заході беруть майже 150 молодих людей.

«Хороший державотворець - це та людина, яка має глибокий емоційний зв'язок з тим, що відбувається навколо. Ми не шукаємо державотворців, які ідуть в цю сферу задля того, щоб будувати яскраву кар’єру і таким чином використовувати свій статус задля того, щоб реалізовувати потаємні цілі амбіції чи незадоволені потреби. Ми б хотіли бачити появу нового покоління державотворців, які здатні розбудити в собі цей емоційний зв'язок з Україною», - сказав керівник Української академії лідерства Роман Тичківський на відкритті форуму.

Читайте також: В Україні стартує проект для молоді “Державотворець”

Він подякував за інтерес усім присутнім, і також додав, що державотворцями є ті, хто служить українцям і найкраща нагода змінити свою країну є тут і зараз.

Як наголосив представник Агенства США з міжнародного розвитку (USAID) Гарт Уілліс, молоду покоління відіграє важливу роль у розвитку держави. «Якщо говорити про майбутнє України, то найголовніше тут ви», - підкреслив він.

У свою чергу керівник проекту «Підтримка організацій-лідерів у протидії корупції в Україні «ВзаємоДія» Лоренс Хелд порадив присутнім не втрачати можливості та не боятись ставити політикам незручні запитання.

Проект проходитиме в три етапи, один з яких передбачає стажування учасників в Адміністрації Президента України та інших центральних органах виконавчої влади. Форум для ініціативної молоді вже мав успішний досвід реалізації минулого року.

Більше сотні учасників пройшли програму успішно і були залучені до діяльності на державній службі. Цього разу на учасників чекають ще складніші завдання. Всі вони матимуть змогу особисто спілкуватися та співпрацювати з високопосадовцями.

Метою форуму є ознайомлення ініціативної молоді з механізмами роботи державних установ, залучення до розроблення нових ідей та стратегій задля розбудови та розвитку держави.

Проект ініціювало Міністерство молоді та спорту України спільно з Українською академією лідерства та за підтримки проекту USAID «Підтримка організацій-лідерів у протидій корупції в Україні «ВзаємоДія» (SACCI).

Триватиме форум до 9 червня.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-