В Україні стартує проект для молоді “Державотворець”

В Україні стартує проект для молоді “Державотворець”

Відео
Укрінформ
В Україні стартує проект, спрямований на ознайомлення молоді з публічною адміністрацією та процесами державотворення “Державотворець”.

Презентація проекту відбулася в Кабінеті міністрів України, повідомляє кореспондент Укрінформу.

“Для себе, як для керівника секретаріату Кабінету міністрів, я ставив програму стажування мінімум на рік. Термін для того, щоб максимально залучити молодь до процесу державотворення, до процесу осучаснення тих послуг, які надає державний службовець, бо саме оцей новий подих відповідає запитам суспільства, найбільші і найефективніші зміни можуть робити ті, хто найменше знає про державну службу”, - сказав під час презентації державний секретар Кабінету міністрів України Володимир Бондаренко.

Керівник Української академії лідерства Роман Тичківський. у свою чергу, зауважив, що торік був дуже успішний досвід реалізації програми “Державотворець”, коли з понад 600 тих молодих людей, які кандидували, щоб здобути можливість пройти програму стажування, більше сотні таки пройшли цю програму успішно. Він зазначив, що в цьому році буде впроваджений інший формат стажування.

“Ми розширимо його власне за рахунок суттєвого навчального блоку, який пов'язаний з тим, що ми зануримося не лише в питання того, як функціонує Кабмін, окремі міністерства, але також дамо розуміння учасникам програми, що таке бізнес, як він функціонує, і чому підприємництво є важливим для держави в цілому. Розглянемо, що таке громадський сектор, як він працює тощо. А також розглянемо такі компоненти, як освіта, наука, національна безпека і оборона», - сказав Тичківський.

За його словами, в майбутньому люди, які стануть лідерами держави, повинні розуміти, з яких компонентів, з яких пазлів ця держава складається, для того, щоб приймати складні рішення в час хаосу.

Читайте також: Виставка про історію України часів УНР триває у Нью-Йорку

Програма ініційована Міністерством молоді та спорту України, Українською академією лідерства та реалізується спільно з Секретаріатом Кабінету Міністрів України, Дитячим фондом ООН (ЮНІСЕФ) в Україні.

Національний етап цьогорічної програми відбуватиметься з 29 травня по 7 червня 2019 року.

Метою проекту є ознайомлення молоді з публічною адміністрацією та процесами державотворення, її залучення до розроблення, ухвалення управлінських рішень і контролю за їх виконанням, подальшої професійної діяльності на державній службі та службі в органах місцевого самоврядування через організацію освітньо-профорієнтаційних стажувань.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-