У Харкові суд у справі, в якій фігурує Добкін, перенесли вп'яте

У Харкові суд у справі, в якій фігурує Добкін, перенесли вп'яте

Укрінформ
Дзержинський райсуд Харкова переніс підготовче засідання по справі про розкрадання землі за "кооперативними схемами", де серед фігурантів - народний депутат Михайло Добкін, через неявку іншого фігуранта.

Про це кореспонденту Укрінформу розповіли в суді.

"Михайло Добкін на підготовче засідання суду прийшов, але не прийшла інша фігурантка - екс-заступник Харківського міського голови Тетяна Овіннікова, яка, стало відомо, в даний момент лікується за межами України", - відзначили в суді.

Судове засідання, уточнили в суді, починаючи з 2018 року переносили чотири рази".

Про чергове засідання суду буде повідомлено додатково.

Читайте також: У Харкові суд взяв під варту підозрюваного у жорстокому вбивстві однокурсниці

Також у суді розповіли, що Добкін подав клопотання про проведення засідання після парламентських виборів.

Як повідомляв Укрінформ, 7 грудня 2018 року Дзержинський райсуд Харкова переніс засідання у справі про розкрадання землі, на 31 січня: Добкін прийшов, не прийшов один з обвинувачених і двоє захисників.

12 листопада Дзержинський райсуд Харкова оголосив перерву в засіданні у справі про розкрадання землі: на суд не прийшли троє захисників.

31 січня 2019 року Дзержинський райсуд Харкова відклав підготовче засідання по справі про розкрадання землі: головуючий суддя був у відпустці.

Читайте також: Добкін прийшов на засідання у "земельній справі", але не з'явився суддя

22 березня Дзержинський райсуд Харкова відклав підготовче засідання по справі про розкрадання землі, де фігурує Михайло Добкін: на суд не прийшли представники Генеральної прокуратури і двоє підозрюваних, включаючи екс-заступника Харківського міського голови Тетяну Овіннікову. Тоді ж Добкін попросив суд почати розгляд справи після президентських виборів.

У справі проходять екс-мер Харкова, нині народний депутат України Михайло Добкін, головний архітектор Харкова Сергій Чечельницький, екс-заступник мера Харкова Тетяна Овіннікова, екс-заступник начальника управління земельних відносин Борис Баронін, а також керівники низки обслуговчих кооперативів.

Провадження щодо Добкіна стосується 36-ти земельних ділянок у Харкові загальною площею 78 га нормативною вартістю понад 220 млн грн.

13 липня 2017 року Верховна Рада дала згоду на притягнення до кримінальної відповідальності, затримання та арешт нардепа Михайла Добкіна.

Читайте також: Співвласники Альфа-груп і Добкін: Форум вільної Росії доповнив "список Путіна"

15 липня 2017 року Печерський райсуд Києва обрав йому запобіжний захід у вигляді утримання під вартою з правом на заставу в сумі 50 млн грн. Після внесення застави Добкіна звільнили.

15 вересня 2016 року в рамках справи щодо розкрадання землі за "кооперативною схемою" проведені обшуки в Харківській міськраді та готелі "Національ", де проживає мер Харкова Геннадій Кернес.

За словами генпрокурора Юрія Луценка, обшуки пов'язані з кримінальною справою щодо організації схеми з розкрадання 654 га землі в Харкові на суму 4 млрд грн. "Кооперативна схема" використовувалася в Харкові з 2008 по 2016 роки. За цей час з санкції міськради у власність кооперативів безкоштовно передано близько 1000 га землі.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-