На Банковій мітингувала

На Банковій мітингувала "Фіолетова оса" - проти сексизму у заявах Разумкова

Фото
Укрінформ
Активістки громадської організації Purple wasp (“Фіолетова оса”) влаштували біля будівлі Адміністрації Президента акцію із вимогою засудити сексизм у висловлюваннях Дмитра Разумкова, який був спікером виборчого штабу та політконсультантом Володимира Зеленського.
Про це повідомляє кореспондент Укрінформу.

В акції взяли участь четверо активісток ГО Purple Wasp. Захід тривав кілька хвилин. Зокрема, жінки тримали плакати з написами, що засуджують насильство. Активістки розклеїли на дверях АП листівки з вимогами до Володимира Зеленського публічно відреагувати на сексистські висловлювання Разумкова та не призначати його на керівні політичні й адміністративні посади.

Працівники поліції попросили активісток зняти листівки, але пообіцяли передати їх до АП. Після цього акція завершилася.

Читайте також: Зеленський закликає депутатів не перетворювати Раду на передвиборчий майданчик

Акція ГО "Purple Wasp" під Адміністрацією Президента / Фото: Мацеха Валерія, Укрінформ

Як повідомлялося, 17 травня в ефірі ефірі програми "Право на владу" на телеканалі "1+1" Разумков сказав, що не варто "гвалтувати" Верховну Раду задля ухвалення певних законопроектів, додавши при цьому, що парламент "дівчина так собі".

Таким жартом політтехнолог відповів на запитання народного депутат з групи “Відродження” Віктора Бондаря: "Чи готовий Зеленський піти на зґвалтування Ради і показати справжнє обличчя кожної партії і фракції?"

Водночас на цю заяву Разумкова відреагувала, зокрема, феміністська правозахисниця і журналістка Ольга Веснянка. На своїй сторінці у Facebook вона наголосила, що він "має публічно вибачитися за цей вислів".

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-