Філарет помолився разом з Епіфанієм у Свято-Михайлівському

Філарет помолився разом з Епіфанієм у Свято-Михайлівському

Фото
Укрінформ
Почесний патріарх Філарет відвідав святкове богослужіння до дня тезоіменитства митрополита Київського і всієї України Епіфанія, і вони разом помолилися.

Про це повідомляється на сторінці патріарха у Facebook.

"Святійший патріарх Київський і всієї Руси-України Філарет відвідав святкове богослужіння до дня тезоіменитства предстоятеля Української православної церкви та разом помолився за божественною літургією у Свято-Михайлівському Золотоверхому соборі м. Києва", - йдеться у повідомленні.

Напередодні патріарх Філарет привітав митрополита Епіфанія зі святом вітальним адресом.

25 травня православна церква вшановує пам’ять святителя Епіфанія, єпископа Кіпрського, який є небесним покровителем блаженнійшого митрополита Київського і всієї України Епіфанія.

Патріарх Філарет відвідав святкове богослужіння до Дня тезоіменитства Митрополита Епіфанія / Фото: facebook.com/PatriarchPhilaret

Як відомо, 14 травня почесний патріарх Філарет оприлюднив звернення, у якому оголосив, що Київський патріархат продовжує існувати, а він залишається чинним патріархом. Також Філарет додав, що Епіфаній порушує домовленості, нібито досягнуті на об'єднавчому Соборі 15 грудня, що призвело до двовладдя у ПЦУ. За його словами, митрополит Епіфаній має нести відповідальність за зовнішнє представництво церкви, а патріарх - за внутрішнє церковне життя в Україні.

Філарет також заявив, що не висував би Епіфанія як предстоятеля ПЦУ, якби знав, що в церкві між ними виникне розділення.

24 травня митрополит Епіфаній скликав Синод ПЦУ. На брифінгу після засідання він заявив про відсутність конфлікту між особистостями в церкві та наголосив, що вірить у порозуміння.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-