Мангер готовий пройти поліграф у ЄС або США – адвокат

Мангер готовий пройти поліграф у ЄС або США – адвокат

Укрінформ
Голова Херсонської облради Владислав Мангер, який є фігурантом у справі про вбивство херсонської активістки Катерини Гандзюк, готовий пройти дослідження на поліграфі в будь-якій країні ЄС або у США.

Про це повідомив у Facebook адвокат Мангера Дмитро Ільченко.

«Ми готові пройти повторний поліграф у будь-якій країні ЄС або у США. Як тільки Мангеру повернуть закордонний паспорт, ми готові пройти поліграф у тій країні, на яку вкаже батько Катерини Гандзюк - серед країн ЄС або США. Хай називає, поїдемо і здамо», - написав Ільченко.

За словами Ільченка, Мангер пройшов поліграф у сертифікованого спеціаліста самостійно, оскільки держава відмовилася проводити експертизу. Він зазначив, що результати показали, що Мангер не винен, і він не знайомий з Торбіним.

Читайте також: Мангер пройшов перевірку на поліграфі

«До речі цей результат ми викладати не планували - сьогодні на 10-ту ранку був призначений знову державний поліграф у КНДІСЕ (Київський науково-дослідний інститут судових експертиз - ред.) Ось тільки напередодні його знову скасували. Замість цього вирішили викликати Мангера на вручення клопотання про продовження носіння браслета», - зазначив Ільченко.

Адвокат заявляє, що питання вини Мангера має бути знято і слідство має зайнятися реальними замовниками й організаторами.

Читайте також: Справа Гандзюк: ГПУ не прийме “поліграф” Мангера

Як повідомляв Укрінформ, голова Херсонської облради Владислав Мангер пройшов перевірку на поліграфі.

У ГПУ заявили, що результати дослідження на поліграфі стосовно голови Херсонської обласної ради Владислава Мангера не можуть бути прийняті слідством - дослідження проведено за рамками кримінального провадження.

31 липня 2018 року активістку, в. о. керуючого справами виконкому Херсонської міськради Катерину Гандзюк облили сірчаною кислотою біля під'їзду власного будинку в Херсоні. Жінка перенесла кілька операцій, але 4 листопада 2018 року померла.

11 лютого 2019 року генеральний прокурор Юрій Луценко повідомив, що про підозру в організації вбивства активістки оголошено голові Херсонської обласної ради Владиславу Мангеру.

У квітні підозру йому змінили з особливо тяжкого злочину на тяжкий - "замовне завдання тілесних ушкоджень".

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-