Справа Гандзюк: ГПУ не прийме “поліграф” Мангера

Справа Гандзюк: ГПУ не прийме “поліграф” Мангера

Укрінформ
Результати дослідження на поліграфі щодо голови Херсонської обласної ради Владислава Мангера не можуть бути прийняті слідством.

Про це написав у Facebook речник Генпрокуратури Андрій Лисенко.

"Дане дослідження проведено з його (Мангера - ред.) власної ініціативи, поза межами кримінального провадження, і його матеріали не можуть бути прийняті до уваги органом досудового розслідування, оскільки при цьому він не виконав вимоги ухвали слідчого судді та не пройшов експертизу у спеціальному експертному закладі", - зазначив Лисенко.

За його словами, відповідно до ухвали слідчого судді Шевченківського районного суду міста Києва від 14 березня 2019 року Владислав Мангер, підозрюваний у кримінальному провадженні за фактом заподіяння тяжкого тілесного ушкодження херсонській громадській активістці Катерині Гандзюк, що спричинило її смерть, мав пройти судову психологічну експертизу із застосуванням спеціального технічного засобу - компьютерного поліграфа, виконання якої доручено експертам КНДІСЕ Міністерства юстиції України.

Проте, він не пройшов психологічну експертизу, а виклав інформацію про проходження дослідження у Всеукраїнській асоціації поліграфологів, наголосив речник ГПУ.

Читайте також: Справа Гандзюк: ГПУ подасть до Інтерполу документи на екстрадицію Левіна

Як повідомляв Укрінформ, 24 травня Мангер повідомив про те, що пройшов опитування із застосуванням поліграфа. Він стверджує, що прилад підтвердив правдивість його відповідей стосовно того, що він не знав про планований напад на Гандзюк, не брав жодної участі в ньому і не знає, де перебуває замовник.

31 липня 2018 року активістку Катерину Гандзюк облили сірчаною кислотою біля під'їзду власного будинку в Херсоні. Жінка перенесла кілька операцій, але 4 листопада 2018 року померла.

11 лютого генеральний прокурор Юрій Луценко поінформував, що про підозру в організації вбивства херсонської активістки оголошено голові Херсонської обласної ради Владиславу Мангеру.

У квітні адвокат Мангера повідомив, що підозру змінили з особливо тяжкого злочину на тяжкий - "замовлення завдання тілесних ушкоджень".

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-