Справа Гандзюк: ГПУ подасть до Інтерполу документи на екстрадицію Левіна

Справа Гандзюк: ГПУ подасть до Інтерполу документи на екстрадицію Левіна

Укрінформ
Шевченківський районний суд Києва дозволив заарештувати Олексія Левіна, підозрюваного в організації нападу на Катерину Гандзюк.

Про це написала на своїй сторінці у Facebook прес-секретар генпрокурора Лариса Сарган.

"Міжнародний розшук одного з організаторів нападу, що потягнуло за собою смерть Катерини Гандзюк, нарешті розблоковано! Слідчим суддею Шевченківського районного суду м. Києва сьогодні, 20.05.2019 року, винесено ухвалу про обрання Олексію Левіну запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою", - написала вона.

Сарган додала, що ухвала суду набере чинності за п'ять днів. Після цього ГПУ подасть до Національного бюро Інтерполу України пакет документів для екстрадиції Левіна, що дасть змогу оголосити його у міжнародний розшук.

Читайте також: ГПУ розслідує економічні мотиви вбивства Гандзюк

Як повідомлялося, 31 липня 2018 року активістку Катерину Гандзюк облили сірчаною кислотою біля під'їзду її будинку у Херсоні. Опіками було уражено 30% тіла жінки. Гандзюк перенесла декілька операцій, але 4 листопада 2018 року померла.

За підозрою у причетності до її вбивства були затримані спочатку п'ятеро людей: Грабчук, Васянович, Вишневський, Горбунов і Торбін, а 12 листопада стало відомо про арешт у цій справі Ігоря Павловського - колишнього помічника народного депутата Миколи Паламарчука.

11 лютого 2019 року Генпрокуратура оголосила голові Херсонської обласної ради Владиславу Мангеру підозру в організації вбивства Гандзюк. У ніч проти 15 лютого суд обрав йому запобіжний захід у вигляді тримання під вартою із правом внесення застави у 2 млн 497 тисяч 300 гривень. Заставу вніс адвокат Мангера.

Підозрюваного в організації вбивства Гандзюк Олексія Левіна СБУ оголосила у розшук. За даними правоохоронців, він переховуєтьсяу Домінікані.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-