Депутатка від

Депутатка від "Самопомочі" виграла суд проти НАЗК

Укрінформ
Народний депутат із фракції “Самопоміч” Олена Сотник через суд домоглася скасування повторної перевірки НАЗК її електронних декларацій за 2015 і 2016 роки.
Про це політик повідомила на своїй сторінці у Facebook.

“Пост про перемогу над некомпетентністю та свавіллям в НАЗК. Ми перемогли у спорі з НАЗК у двох судових інстанціях, відповідно, рішення набрало законної сили. Нещодавно Шостий апеляційний адміністративний суд залишив без задоволення апеляційну скаргу НАЗК та погодився із судом першої інстанції щодо протиправності дій з призначення повторної перевірки моїх електронних декларацій за 2015, 2016 рік”, — зазначила Сотник.

За її словами, суди обох інстанцій наголошують на порушенні законної процедури НАЗК, але для агентства — “свої закони та свої погляди на процедуру і обсяг власних повноважень”.

“У черговому судовому рішенні знаходить підтвердження моя теза про те, що чинне законодавство не передбачає можливість НАЗК самостійно та на власний розсуд скасовувати рішення про проведення повної перевірки. Так само як і призначати нові безпідставні перевірки. Така поведінка органу лише підтверджує, що працівники не дотримуються принципу недопустимості зловживання повноваженнями та свавільно користуються ними”, — уточнила депутат.

При цьому, наголосила вона, саме НАЗК погоджується із тим, що неналежно виконує свої функції, оскільки одним із аргументів апелянта стосовно необхідності проведення перевірки є «неналежним чином проведена попередня перевірка».

“Повна перевірка може проводитися лише один раз, для цього законодавство їм надає до 90 днів. Під час перевірок у мене витребували неодноразово всі можливі документи по кожній цифрі чи відомостям, зазначеним в декларації, але навіть за цих умов ще жодного разу не отримала результатів. До речі, така сама історія з перевіркою моєї декларації за 2017 рік”, — зауважила Сотник.

Читайте також: НАЗК внесло припис в.о. голови Держслужби зайнятості

Водночас вона підкреслила, що виходом із ситуації може бути перезавантаження Національного агентства з запобігання корупції. Інакше, за словами Сотник, “ми так і будемо безрезультатно товктися на місці, і замість боротьби з корупцією цей орган буде створювати проблеми та тиск незручним депутатам та посадовцям”.

Як повідомлялося, 19 березня 2018 року Національне агентство з питань запобігання корупції повідомляло про намір провести повну перевірку електронних декларацій 14-ти осіб за 2015 та 2016 роки, серед яких — Олег Ляшко, Андрій Лозовий, Олена Сотник, Євген Балицький, і Нестор Шуфрич.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-