У Польщі найбільше дозволів на роботу видають українцям і непальцям

У Польщі найбільше дозволів на роботу видають українцям і непальцям

Укрінформ
У 2018 році у Польщі на 40% зросла кількість виданих іноземцям дозволів на працю – до 328,8 тисяч.

За даними Головного статистичного управління Польщі (GUS), найбільше дозволів отримали українці (70%), а також непальці (6,1%), інформує tvn24bis.pl.

Як зазначається, збільшення кількості дозволів на працю зафіксовано в усіх воєводства Польщі, крім Сілезького (південь РП), де цей рівень знизився на 5,3%. Торік найбільше дозволів видано у Мазовецькому воєводстві (24%) з адміністративним центром у Варшаві. Однак в останні роки кількість виданих дозволів у цьому воєводстві падає порівняно з іншими воєводствами країни.

Торік у Польщі видано дозволи на працю представникам 125-ти країн. Найчастіше це були українці (70%). Найбільше дозволів українцям видано в Любуському воєводстві на заході РП – 85%. У воєводствах на сході Польщі багато дозволів отримують білоруси.

Крім українців та непальців, значну кількість дозволів на працю отримують також громадяни Індії та Бангладеш – по 2,5%.

Більшість дозволів на працю у Польщі видається чоловікам (77,2%), натомість жінкам лише 22,8%.

Читайте також: Заробітчани вимагають забезпечити їхнє право голосу на виборах в Україні

Як правило, дозволи на працю є щоразу новими (97,4%), а не продовженням попередніх.

Найбільше дозволів на працю в Польщі видано особам, які працюють у сферах надання послуг (прибирання, охорона, догляд тощо) - 24,4%, будівництва (22,8%), промислового виробництва (21,4%), транспорту і роботи на складах (15,9%).

Як відомо, кожен іноземець, який хоче легально працювати в Польщі, повинен мати дозвіл на працю. Дозвіл видає воєвода відповідного воєводства, на території якого діє суб’єкт, який хоче працевлаштувати іноземця.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-