Майже третина чиновників обмежили б права людей

Майже третина чиновників обмежили б права людей "з певними політичними поглядами"

Опитування
Укрінформ
Майже третина українських держслужбовців вважають за необхідне обмежити права людей "з певними політичними поглядами".

Про це йдеться у результатах опитування державних службовців "Права людини в Україні" на замовлення Програми розвитку ООН в Україні, яке є в розпорядженні Укрінформу.

Так, у відповідь на запитання чи можуть бути обмежені в правах певні соціальні групи, 27,6% опитаних держслужбовців заявили, що обмежили б у правах людей "з певними політичними поглядами".

Також 18,7% опитаних однозначно обмежили би права наркозалежних, 11.2% - колишніх засуджених, 13,4% - ЛГБТКІ-спільноти, 9,7% - ромів, 6% держслужбовців обмежили б права людей без певного місця проживання.

14,2% держслужбовців вважають за необхідне обмежити права олігархів, 2,2% - внутрішньо переміщених осіб з Донецької і Луганської областей та Криму.

Читайте також: Держслужбовці сказали, у чому бачать головну мету своєї роботи

Опитування державних службовців на тему "Права людини в Україні" було проведено з 14 серпня по 7 вересня 2018 року фондом "Демократичні ініціативи" імені Ілька Кучеріва на замовлення Програми розвитку ООН в Україні (ПРООН) та у співпраці з ГО "Центр інформації про права людини". Загалом було опитано 134 респонденти.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-