Держслужбовці сказали, у чому бачать головну мету своєї роботи

Держслужбовці сказали, у чому бачать головну мету своєї роботи

Опитування
Укрінформ
Понад 40% державних службовців вважають, що основною метою їхньої діяльності є служіння народу України.

Про це йдеться у результатах опитування державних службовців "Права людини в Україні" на замовлення Програми розвитку ООН в Україні, яке є в розпорядженні Укрінформу.

Так, 41,8% держслужбовців вважають основною метою своєї діяльності служіння народу України. 16,4% ввважають, що метою є "охорона та сприяння реалізації прав і свобод людини, 15,7% - забезпечення високого рівня соціально-економічного розвитку країни, 10,4% - покращення добробуту громадян(ок), 10,4% опитаних вважають, що головне - своєчасно і точно виконувати рішення державних органів, ще 6% - служіння державі.

Серед топ-трьох значущих принципів державної служби респонденти зазначили: компетентне, об'єктивне та неупереджене виконання посадових обов'язків, постійне підвищення держслужбовцем своєю професійної компетентності; обов'язок держслужбовця діяти лише на підставі та в межах повноважень та у спосіб, що передбачений Конституцією та законами України; забезпечення пріоритету прав людини та основоположних свобод відповідно до Конституції України.

Читайте також: Соціологи з’ясували, скільки українців підтримують вступ до ЄС і НАТО

Опитування державних службовців на тему "Права людини в Україні" було проведено з 14 серпня по 7 вересня 2018 року фондом "Демократичні ініціативи" імені Ілька Кучеріва на замовлення Програми розвитку ООН в Україні (ПРООН) та у співпраці з ГО "Центр інформації про права людини".

Всього були опитані 134 респонденти.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-