Світ відзначає День сім'ї

Світ відзначає День сім'ї

Укрінформ
У світі 15 травня відзначають Міжнародний день сім'ї.

День встановлений Генеральною Асамблеєю ООН у 1993 році й покликаний привернути увагу світового співтовариства до проблем сім’ї, підвищити рівень поінформованості у питаннях стосовно сім’ї і поглибити знання соціально-економічних і демографічних процесів.

Як зазначають в ООН, родина продовжує залишатися центром соціального життя, забезпечуючи благополуччя всіх її членів, починаючи з навчання дітей і закінчуючи турботою про літніх людей. Стратегії, орієнтовані на інтереси сім’ї, можуть сприяти досягненню перших п’яти цілей в царині сталого розвитку: викорінення злиднів і голоду, забезпечення здоров’я населення, благополуччя для людей всіх вікових категорій, доступ до освіти протягом усього життя і досягнення гендерної рівності. ООН розглядає сім’ю як основний елемент суспільства, тому, вважають в організації, коли зневажаються права однієї сім’ї, під загрозою знаходиться все людство.

Президент України Петро Порошенко висловив вдячність своїй сім’ї за підтримку.

“Якими б важкими не були випробування, моя сім'я завжди поруч зі мною. Завдяки вам відчуваю сили зробити навіть неможливе. Дякую за підтримку, вона для мене – неоціненна. Поруч з вами я щасливий чоловік, батько і дідусь”, - написав Порошенко у Фейсбуці.

Проголошення Міжнародного дня сім’ї стимулювало проведення низки пропагандистських заходів, включно з національними днями сім’ї. В багатьох країнах проведення таких днів дало можливість виокремити певне коло питань, що можуть видатися надзвичайно актуальними для родин.

До цього Дня приурочені різноманітні тематичні практикуми і конференції, радіо- і телепрограми, газетні публікації та програми в царині культури.

Читайте також: Кожна третя новонароджена дівчинка доживе до 100 років

Тема Дня 2019 року "Сім'ї і заходи по боротьбі зі зміною клімату". За даними ООН, святкуваннФейсбуція Міжнародного дня присвячено сім'ям, сімейній політиці і проблемам навколишнього середовища.

Міжнародний день сім’ї відзначають щороку 15 травня.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-