Кожна третя новонароджена дівчинка доживе до 100 років

Кожна третя новонароджена дівчинка доживе до 100 років

Дослідження
Укрінформ
Більш ніж кожна третя дівчинка з тих, які з`явилися на світ цього року, доживе до свого 100-річного ювілею.

Про результати аналізу Інституту демографічних досліджень ім. Макса Планка в німецькому Ростоку піше Spiegel.

„Згідно з розрахунками, більше, ніж кожна третя дівчинка, що народилася цього року, святкуватиме своє 100-річчя», - йдеться в повідомленні.

Зазначається, що 77 відсотків новонароджених дівчат досягнуть свого 90-річчя. 92 відсотки навіть зможуть відсвяткувати свій 80-й день народження. Середньорічна тривалість життя новонароджених жінок, за даними ростокських вчених, сягне 94,8 роки.

Читайте також: Гройсман пропонує дати більше повноважень Нацслужбі здоров'я

Що стосується чоловіків, то для них показник буде близько 88,6 роки.

Одинадцять відсотків хлопців, що народилися сьогодні, можуть сподіватися дожити до свого 100-го дня народження; 59% хлопчиків, народжених у цьому році, досягнуть 90-річчя, 84% - 80-ти років.

Дослідники кажуть, що робили свої розрахунки на прогнозах ООН. Вони припускають, що поточний прогрес у тривалості життя продовжиться. Чи дійсно будуть досягнуті ці значення в кінцевому підсумку, невідомо. Важливу роль відіграватимуть, на думку дослідників, поведінка, зокрема такі звички, як куріння і вживання алкоголю в найближчі десятиліття.

У цілому, однак, дослідники впевнені, що тривалість життя збільшиться, навіть для старших поколінь. Так, за прогнозами, 80 відсотків сьогоднішніх 50-річних жінок відзначатимуть 80-річчя. З чоловіків того ж віку таких буде 70 відсотків.

Давно відомо, що жінки живуть у середньому значно довше, ніж чоловіки. Частково це можна пояснити генетично, наприклад, процеси, пов'язані з Х-хромосомою, гарантують, що дівчата мають сильнішу імунну систему. Життєві умови також відіграють певну роль: чоловіки частіше мають ризиковану роботу і мають більше шансів потрапити у нещасний випадок.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-