Зеленський зустрівся з главою УГКЦ Святославом

Зеленський зустрівся з главою УГКЦ Святославом

Укрінформ
Зустріч відбулася в резиденції Блаженнішого Святослава при Патріаршому соборі Воскресіння Христового в Києві.

Про це повідомляє Департамент інформації УГКЦ.

“Володимир Зеленський привітав Його Блаженство з днем народження та висловив слова пошани до Української Греко-Католицької Церкви за постійну і тривалу духовну підтримку всіх українців у ці складні часи”, - йдеться в повідомленні.

Своєю чергою глава УГКЦ привітав Володимира Зеленського з обранням на президентське служіння, а також запевнив його у відкритості церкви до співпраці на партнерських засадах для добра українського народу та нашої держави.

Зазначається, що співрозмовники обговорили низку важливих для майбутнього незалежної і соборної України питань і роль УГКЦ у цих процесах.

Читайте також: Зеленський отримав подарунок від Філарета, а також зустрівся з главою УПЦ МП

Зокрема, було згадано вагому місію Всеукраїнської ради Церков і релігійних організацій у справі збереження релігійного миру, громадську ініціативу «Національний форум «Трансформація України» для здійснення глибинного прагнення нашого народу побудувати європейську Україну, повноправного члена ЄС.

Окремо Блаженніший Святослав згадав про важливість Світового конгресу українців і великої української діаспори в царині підтримки нашої держави на світовій арені, а також про необхідність належної відповіді на виклики гібридної війни, яку Росія веде проти України за допомогою пропаганди та дезінформації.

Володимир Зеленський подякував архиєрею за те служіння, яке здійснює УГКЦ на окупованих територіях Донбасу та в анексованому Криму.

Святослав подарував новообраному президентові книжку про історію УГКЦ та ікону дванадцяти найбільших церковних свят.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-