В Анкарі відбувся Великодній ярмарок

В Анкарі відбувся Великодній ярмарок

Фото
Укрінформ
В столиці Туреччини напередодні Великодня відбувся благодійний ярмарок та майстер-клас з писанкарства.

Про це повідомляє кореспондент Укрінформу.

«Це і подія до свята, і захід для допомоги онкохворим діткам, які проходять лікування в Анкарі. Участь у таких проектах для громади є об'єднавчим фактором. Оскільки в Туреччині святкування Великодня не дуже поширене, дуже важливо підтримувати традиції громадою», - розповіла голова Спілки українців в Анкарі Юлія Білецька.

В рамках ярмарку відбувся майстер-клас з писанкарства.

«Це дуже цікавий та захопливий процес. Для турків це досить незвичне заняття, можливість познайомитися з православною українською культурою. Наприклад, ми познайомилися із символікою писанкарства, власноруч розписували яйця. І діти, і дорослі в захваті», - розповіла агентству художниця Анна Полат, яка провела майстер-клас із писанкарства. 

Читайте також: Українців у Туреччині запрошують на великодню літургію зі Вселенським Патріархом

Відвідувачі із захопленням відгукнулися про захід.

«Приїхали сюди сім’єю з дитиною, щоб вона теж могла взяти участь в цьому майстер-класі. Дуже сподобалося. На ярмарку теж придбаємо щось цікавеньке. Важливо, що кошти, зібрані з цього ярмарку, підуть на лікуванні та потреби хворих дітей», - поділився враженнями Полат Кизилда, учасник майстер-класу.

«У нашій культурі немає традиції розписувати яйця, але в Туреччині діти знають про неї з мультиків, різноманітних заходів. Моєму синові чотири, йому дуже сподобалося це заняття», - розповіла учасниця майстер-класу Шахінде Йилмаз-Акгюль.

В Анкарі відбувся Великодній ярмарок \ Фото: Ольга Будник, Укрінформ

Як розповіли учасники ярмарку, в першу чергу були розкуплені паски та смаколики до Великодня. Також відвідувачі мали змогу купити українські книги, вишиванки, віночки, авторські лампи, прикраси з натурального каменю.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-