Українців у Туреччині запрошують на великодню літургію зі Вселенським Патріархом

Українців у Туреччині запрошують на великодню літургію зі Вселенським Патріархом

Укрінформ
Українське Товариство Взаємодопомоги (Ukrayna Dayanışma Derneği) у Стамбулі запрошує українську громаду приєднатися до святкової Великодньої літургії за участі Вселенського Патріарха Варфоломія.

Про це йдеться на сторінці Товариства у Facebook.

«Шановна громадо! Святкова Великодня літургія відбудеться 28-го квітня о 10.00 в Патріархаті за участі його Всесвятості Вселенського Патріарха Варфоломія. Запрошуємо долучитися до спільної молитви та освячення пасок», - зазначається у повідомленні.

Захід відбудеться за адресою: Вселенський Патріархат, Yavuz Sultan Selim Mahallesi, Yavuz Sultan selim Mah. Dr. Sadık Ahmet Cad. Nr. 19, 34083 Fatih/İstanbul, Туреччина.

За традицією,  на території Патріархату демонструватимуть писанкове дерево та виставку писанок майстрів України. Цього року представлятимуть роботи мисткині Асі Доган (Ася Волиняночка Доган).

Після Літургії у Товаристві планують завітати з Великодніми подарунками до українців, які проходять лікування у Стамбулі та не мають змоги відсвяткувати Великдень в домашньому колі. Долучитися до доброї справи можна особисто чи фінансово. Охочих допомогти просять звертатися до Ольги Коваленко, Інни Самойлової, Асі Доган.

Читайте також: Росія знову відмовилася оголосити “великоднє перемир'я” на Донбасі

Крім того, після служби 1 травня охочих запрошують долучитися до святкування разом з українською громадою та Генеральним консульством України в Стамбулі. «Продовження Великодних свят відбудеться 1-го травня на острові Heybeliada , Rum Ortodoks Ruhban Okulu після служби», - йдеться у повідомленні.

Фото: сторінка Українське Товариство Взаємодопомоги (Ukrayna Dayanışma Derneği) у Facebook

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-