"Виправлятися не збираюсь": Шумков записав звернення з російської колонії

Відео
Укрінформ
У соцмережі з’явилося відео з бранцем Кремля херсонцем Олександром Шумковим, який перебуває в російській виправній колонії в місті Торжок. Шумков дякує за підтримку і запевняє, що тримається і «виправлятися» не збирається.

Відеозвернення розмістила у Facebook тітка політв'язня Людмила Шумкова.

«Я тут вже тижнів три, як прибув у колонію 4 міста Торжок. Прибуття було доволі жорстке, але нічого – тримаюсь... Я тут є особливим небезпечним для російської влади – тому тримають мене на ШІЗО – штрафний ізолятор, іншими словами карцер…Один із співробітників оперативних мені сказав таку фразу, перечитавши листи, які я отримую, мовляв, всі ці листи вони не сприяють твоєму виправленню. Ну, просто смішно, я ж виправлятися не збираюсь», - сказав Шумков.

За словами політв'язня, його ідеї та переконання лише зміцнюються. Шумков висловив слова подяки всім, хто переймається його долею та допомагає його рідним.

Як повідомляв Укрінформ, українець Олександр Шумков, засуджений у Росії до 4 років загального режиму у справі "Правого сектору", був побитий співробітниками СІЗО-1 у Твері під час етапування в колонію, а потім і у тверській виправній колонії-4 в Торжку. Про це політв'язень повідомив адвокату Роману Лизлову.

Екс-охоронець народного депутата Дмитра Яроша херсонець Олександр Шумков зник в кінці серпня 2017 року. Справу про його викрадення розслідувало ГУ НП в області, а з 3 жовтня 2018 року підслідність визначена за Головним слідчим управлінням СБУ.

4 грудня 2018 року в Сєвському суді Брянської області РФ оголосили вирок українському військовослужбовцю херсонцю Олександру Шумкову - його засудили до чотирьох років загального режиму. У російському СІЗО політв'язня тримали з серпня 2017 за участь в «екстремістських організаціях» (у «Правому секторі») на території України. У СІЗО він оголошував голодування.

Читайте також: Екс-охоронця Яроша побили в російській колонії — ЗМІ

Сім'я Шумкова збирає кошти на адвоката для підготовки подання скарги в Європейський суд з прав людини.

22 квітня Шумкова відвідала адвокат "Громадського вердикту" Ірина Бірюкова. Вона повідомила, що Шумкова повторно відправили в ШІЗО на 14 діб - приводом для цього послужило те, що він зняв куртку, коли голився і вмивався в камері.

Правозахисники звернулися зі скаргою до Торжокського міського суду у зв'язку з накладеними на Шумкова стягненнями.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-