Гриневич закликає не лякати дітей - ДПА не впливає на вступ до 5 класу

Гриневич закликає не лякати дітей - ДПА не впливає на вступ до 5 класу

Укрінформ
Міністр освіти та науки Лілія Гриневич радить батькам четверокласників не винаймати репетиторів для підготовки до державної підсумкової атестації (ДПА), адже ДПА в 4 класі є виключно моніториноговою і не впливає на зарахування дітей до 5 класу.

Про це вона сказала на засіданні Кабінету міністрів, повідомляє кореспондент Укрінформу.

“ДПА після 4 класу є виключно моніторинговим і жодним чином не впливає на можливість учня вступати до 5 класу. Навіть завдання з цієї контрольної роботи готують самі вчителі. Ми як міністерство готуєм лише методичні рекомендації до проведення. Обовязковим тут є ДПА з математики та української мови. І я хочу застерегти, щоб вчителі не зловжвали цією “грізною” ДПА, тому що ми маємо сигнали, що інколи створюється така атмосфера, що батьки навіть репетирорів наймають, тому що дітям потрібно буде в 4 класі писати ДПА. Це шкідливо для дітей, для мотивації їх до навчання, це порушення ідеї монітрингу навчальних досягнень дітей такої вікової групи”. - сказала Гриневич.

Водночас вона наголосила, що результати державної підсумкової атестації, яка проводиться в 9 класі, можуть вплинути на вступ до 10 класів спеціалізованих або профільних шкіл.

Читайте також: Вступна кампанія-2019: назвали найпопулярніші предмети ЗНО

“Вона (ДПА — ред.) проводиться письмово за завданнями, яке надає Міністерство освіти та науки. Ці оцінки записуються безпосредньо в додаток про базову середню освіту і можуть впливати на доступ до певного профільного ліцею чи інших закладів, де буде конкурсний відбір на рівні здобуття повної загальної сердньої освіти”, - сказала Гриневич.

Вона нагадала, що в цьому навчальному році випускники 9 класів можут зарахувати як третє обовязкове ДПА за вибором відповідні мовні сертифікати і дипломи міжнародних мовних іспитів. Обов’язковими залишаються для 9-класників — ДПА з української мови та математики.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-