Вступна кампанія-2019: назвали найпопулярніші предмети ЗНО

Вступна кампанія-2019: назвали найпопулярніші предмети ЗНО

Укрінформ
На основну сесію зовнішнього незалежного оцінювання зреєструвалося понад 354 тис. осіб, що на 18 тис. більше, ніж торік.

Про це повідомляє прес-служба Міністерства освіти та науки з посиланням на Український центр оцінювання якості освіти.

"Найбільше серед зареєстрованих учасників (понад 53%) випускників шкіл цього року. Більшість з них обирали по 4 предмети для тестування", - йдеться у повідомленні.

Зазначається, що 37,5% складають учні закладів професійної та вищої освіти, які паралельно з навчанням здобувають повну загальну середню освіту, а отже складають державну підсумкову атестацію у формі ЗНО. "Цікаво, що цей сегмент учасників обирав переважно по 2 предмети", - додали у МОН.

Найменше тестування проходитимуть випускники минулих років - їх трохи більше 9%. Вони найчастіше обирали по 3 або 4 предмети.

До ТОП-3 найпопулярніших предметів, які обрали учасники, увійшли: українська мова і література (понад 320 тис), історія України (понад 232 тис), математика (понад 146 тис).

"Тепер до 30 квітня на інформаційних сторінках учасників розміщуватимуть запрошення-перепустки, де будуть вказані адреси пунктів тестування за кожним предметом. Їх необхідно роздрукувати самостійно. Доступ до сторінки здійснюється за номером сертифіката ЗНО та пін-кодом, зазначеним у ньому", - додали у міністерстві.

Читайте також: Гриневич розповіла про перший рік Нової української школи

Основна сесія ЗНО стартує 21 травня тестуванням з математики, а завершується 13 червня оцінюванням з хімії.

Водночас наголошується, що упродовж 3-20 травня триватиме додатковий період реєстрації. Ним зможуть скористатися особи, які за рішенням судів перебувають в установах виконання покарань, слідчих ізоляторах; брали участь в антитерористичній операції або належать до категорії осіб з неконтрольованих територій та не зареєструвалися для участі в зовнішньому оцінюванні в основний період; проживають на тимчасово окупованій території або в населених пунктах, де органи державної влади тимчасово не здійснюють своїх повноважень, або переселилися з них та не зареєструвалися в основний період реєстрації; мають складати державну підсумкову атестацію у формі ЗНО, але через поважні причини не змогли зареєструватися в основний період реєстрації (для участі в додатковій сесії з навчальних предметів, з яких їм будуть зараховані результати ЗНО як оцінки за ДПА).

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-