Гриневич розповіла про перший рік Нової української школи

Гриневич розповіла про перший рік Нової української школи

Укрінформ
Діти більше хочуть ходити до школи, мають більш розвинуті комунікативні навички, але вчителі більше втомлюються. Такими є базові висновки про перший рік роботи Нової української школи (НУШ).

Про це в Івано-Франківську розповіла журналістам міністр освіти і науки України Лілія Гриневич, відповідаючи на запитання про перший рік реформи в освіті, повідомляє кореспондент Укрінформу.

«Ми зробили моніторингове дослідження, з якого маємо два базові висновки. Перший: діти більше вмотивовані ходити до школи, і вони хочуть іти ходити до школи. Діти більше мають розвинуті комунікативні навички: вчаться висловлювати свою думку, працювати в команді. Це є ті «м’які» навички , яких так не вистачало, і школа їх не формувала, а це дуже важливо для дитини у першому класі для її адаптації у школі. Але вчителі більше втомлюються, бо їм доводиться активніше працювати з дітьми. Вчитель тут працює не лише «згори вниз», коли ти кажеш, а діти повторюють. Вчитель мусить слухати дитину і дати їй можливість висловитись, але тільки таким чином можна виховувати сучасних дітей», - зазначила Гриневич.

Також вона наголосила, що в Україні кожного першого класу торкнулася реформа, а вчителі, які у 2019 році візьмуть перші класи, вже до неї готові.

«Усі вчителі, які у вересні 2019 року візьмуть перші класи за програмою і стандартами Нової української школи, пройшли підвищення своєї кваліфікації. Тобто вони до цього вже готові», - зауважила міністр.

Читайте також: Міносвіти дасть мільярд на якісний інтернет в усіх школах

За її словами, цього року на підвищення кваліфікації вчителів з держбюджету скеровано 1 млрд 200 тисяч гривень.

Як повідомлялося, міністр освіти та науки Лілія Гриневич 16 квітня перебуває з робочою поїздкою в Івано-Франківській області. Міністр оглянула навчально-ігрові класи в обласній дитячій клінічній лікарні та відвідала Інститут післядипломної освіти.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-