У Гаазі завтра пройде зустріч Україна-РФ щодо звільнення моряків

У Гаазі завтра пройде зустріч Україна-РФ щодо звільнення моряків

Укрінформ
У Гаазі, в Палаці Миру, 23 квітня пройдуть консультації між Україною та Росією щодо позову України до Міжнародного трибуналу ООН про звільнення українських суден та полонених моряків.

Про це повідомила заступник міністра закордонних справ України з питань європейської інтеграції Олена Зеркаль у Facebook.

“Буквально завтра (23 квітня) у Палаці Миру в Гаазі проводимо зустріч з російською стороною у форматі «обміну думками», передбаченого Конвенцією ООН з міжнародного права”, - написала Зеркаль.

За її словами, вимога до РФ лишається незмінною - усунути порушення міжнародного права і звільнити українських моряків і кораблі.

“Ми переконані у незаконності дій РФ по відношенню до наших моряків і не збираємося, як деякі політичні діячі, що без сумніву виходять не з інтересів України та уповають на добру волю Путіна, чекати на політичну “милостиню” з Кремля”, - сказала вона.

Читайте також: Зеленський обіцяє повернути полонених українських моряків

Зеркаль також наголосила на продовженні "доводити у судовому порядку нашу позицію щодо порушення Росією імунітету наших військових кораблів та моряків, гарантованого Конвенцією ООН з міжнародного морського права”.

Вона оприлюднила графік міжнародно-правової роботи на найближчі півтора місяця.

Так, 6-7 травня (попередньо) в Гамбурзі відбудуться слухання в Міжнародному трибуналі з морського права щодо вимоги звільнити моряків і кораблі.

3-7 червня в Гаазі тижневі слухання в Міжнародному Суді ООН щодо порушення Росією конвенцій про боротьбу з фінансуванням тероризму та про заборону всіх форм расової дискримінації.

10-14 червня в Гаазі слухання у справі щодо порушення Росією прав України як прибережної держави.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-