Від початку агресії РФ з полону звільнили 3270 заручників — Порошенко

Від початку агресії РФ з полону звільнили 3270 заручників — Порошенко

Укрінформ
Президент Петро Порошенко заявляє, що від початку російської агресії Україна визволила з полону понад 3270 заручників і політв’язнів.

Про це він сказав під час дебатів на Суспільному, відповідаючи на запитання щодо повернення українських полонених, які знаходяться в РФ, повідомляє кореспондент Укрінформу.

«З початку війни з 2014 року ми повернули додому понад 3270 наших полонених, заручників, політичних в’язнів. І на сьогодні ключ (до звільнення - ред.), так само як і ключ від миру в Україні, знаходиться не в Києві, не в Брюсселі та не у Вашингтоні. Він знаходиться в Москві. Путін вже з грудня 2017 року повністю зупинив обмін, видачу українських військових полонених, заручників», - підкреслив Порошенко.

Читайте також: Адвокат оскаржив продовження терміну арешту полоненого моряка Гриценка

Він наголосив, що не буває жодної міжнародної зустрічі, де б він не порушував питання повернення полонених моряків, кримських татар та журналістів.

«Під час останньої зустрічі з Макроном ми окремо поговорили про те, щоб він підняв питання звільнення журналіста Сущенка, Олега Сенцова, і ще багатьох”, - зазначив Порошенко.

Він також заявив, що після його перемоги на президентських виборах буде відновлено діалог у “нормандському форматі”, і вже на початку червня буде порушено питання про звільнення хоча б частини військовослужбовців, які повинні повернутись на Батьківщину ще до кінця першої половини 2019 року. В протилежному випадку, наголосив Порошенко, санкції проти Росії будуть посилені.

Читайте також: МЗС висловило протест через продовження арешту полонених моряків

Він також повідомив про домовленості щодо підтримки з боку Франції та Німеччини питання режиму припинення вогню на Великдень.

«Він мав набрати чинності саме сьогоднішнього дня. Але під час засідання Тристоронньої контактної групи не прийшов пан Гризлов, який представляє Росію», - зазначив Порошенко, додавши, що таким чином питання припинення вогню було заблоковане Росією.

Читайте також: США засудили продовження арешту морякам

Як повідомлялося, в студії Суспільного в п'ятницю, 19 квітня, пройшли дебати кандидата в Президенти, чинного глави держави Петра Порошенка. Другий кандидат Володимир Зеленський не з'явився в студію Суспільного. Дебати пройшли у форматі запитання-відповіді, які ставили представники громадянського суспільства, журналісти.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-