Адвокат оскаржив продовження терміну арешту полоненого моряка Гриценка

Адвокат оскаржив продовження терміну арешту полоненого моряка Гриценка

Укрінформ
Постанову про продовження терміну тримання під вартою військовополоненого українського моряка Дениса Гриценка оскаржено.

Про це повідомив у Facebook його адвокат Микола Полозов.

"Подав скаргу на продовження терміну тримання під вартою військовополоненого Дениса Гриценка", - написав адвокат.

Раніше, в середу, Полозов повідомляв, що всі постанови про продовження термінів тримання під вартою військовополонених українських моряків будуть оскаржені в триденний строк.

Як повідомлялося, Лефортовський районний суд Москви продовжив до 24 липня термін тримання під вартою всім захопленим під час атаки в Керченській протоці українським морякам.

25 листопада 2018 року російські прикордонники біля берегів анексованого Криму обстріляли і захопили три кораблі Військово-морських сил України: катери «Бердянськ», «Нікополь» і буксир «Яни Капу», які прямували з Одеси в Маріуполь, а також їхні екіпажі. У полон потрапили 24 українці, троє з них були поранені.

Читайте також: МЗС висловило протест через продовження арешту полонених моряків

Підконтрольний Росії «суд» в окупованому Криму заарештував всіх затриманих українських військових за обвинуваченням у нібито незаконному перетині кордону. Зараз вони знаходяться у СІЗО в Москві.

24 січня 2019 року Парламентська асамблея Ради Європи ухвалила резолюцію, в якій офіційно вимагає від Росії поводитися із захопленими в районі Керченської протоки українськими військовими моряками відповідно до Женевської конвенції про військовополонених.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-