Суд відмовив Насірову в призупиненні конкурсів на голів податкової та митної служб

Суд відмовив Насірову в призупиненні конкурсів на голів податкової та митної служб

Укрінформ
Окружний адміністративний суд м. Києва відмовив Роману Насірову в клопотанні про призупиненні конкурсів на посади голів Державної податкової служби та Державної митної служби.

Про це повідомляє прес-служба Міністерства фінансів.

"За інформацією Кабінету міністрів України, 12 квітня Окружний адміністративний суд м. Києва відмовив Роману Насірову у клопотанні про призупинку конкурсів на посади голів Державної податкової служби та Державної митної служби для забезпечення його позову до КМУ", - йдеться у повідомленні.

Підготовче засідання у справі за позовом Насірова до Кабінету міністрів України щодо оголошення конкурсів на посади очільників Державної митної служби та Державної податкової служби заплановане на 6 травня. Розгляд справи буде здійснюватися за правилами загального позовного провадження.

Міністерство фінансів вважає безпідставними позовні вимоги колишнього керівника Державної фіскальної служби Романа Насірова щодо оголошення конкурсів на посади очільників нових Державної митної служби (ДМС) та Державної податкової служби (ДПС).

Як відомо, перший етап конкурсу відбувся 9 квітня – кандидати складали тест на знання іноземної мови. За його результатами Національне агентство України з питань державної служби сформувало список із 11 кандидатів. На них чекають тестові завдання на знання законодавства та ситуативні рішення, а також співбесіда із серією запитань та відповідей.

До процесу перевірки та оцінювання робіт будуть допущені українські та іноземні експерти, представники бізнесу, аби забезпечити неупередженість обрання кандидатів. Результати конкурсу будуть оголошені 23 квітня.

Міністерство фінансів вважає реформу Державної фіскальної служби ключовою антикорупційною ініціативою, необхідною для поліпшення бізнес-клімату та економічного розвитку України. Реформа ДФС покращить якість сервісів, які надаються платникам податків, підвищить прозорість та підзвітність роботи податкових та митних органів.

Читайте також: Насіров програв суд кардіологу, який спростував його діагноз

У міністерстві цю реформу називають однією із найскладніших у сфері його відповідальності - з огляду як на обсяг роботи, так і протидії, яку вона викликає.

Як повідомляв Укрінформ, 18 грудня 2018 року Кабінет міністрів постановив реорганізувати Державну фіскальну службу (ДФС) України та утворити Державну податкову службу та Державну митну службу. Наприкінці березня 2019 року Кабінет міністрів ухвалив рішення про оголошення конкурсу на посади голови Державної податкової служби та голови Державної митної служби.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-