Насіров програв суд кардіологу, який спростував його діагноз

Насіров програв суд кардіологу, який спростував його діагноз

Укрінформ
Екс-голова Державної фіскальної служби Роман Насіров програв суд лікарю-кардіологу Максиму Соколову, який свідчив проти нього, і тепер зобов'язаний компенсувати медику 13 тисяч гривень.

Рішення Київського апеляційного суду оприлюднив на своїй сторінці у Twitter Центр протидії корупції.

"Насірову відмовили у задоволенні позову: він хотів 2 мільйони гривень відшкодувати — з медичного закладу та самого лікаря Соколова", - йдеться у повідомленні.

Натомість відповідно до рішення суду сам Насіров зобов’язаний заплатити лікарю Соколову 13 тисяч гривень компенсації.

Зазначається, що Насіров був присутній на засіданні суду. Після судового засідання Насіров заявив, що його адвокати зібрали достатньо доказів, аби стверджувати, що проти нього діяли за умисною змовою, а також додав, що подаватиме новий позов.

Як повідомляв Укрінформ, у грудні 2018 року Шевченківський райсуд Києва не задовольнив позов екс-голови Державної фіскальної служби Романа Насірова до лікаря, який свідчив у справі проти нього. Насіров просив суд визнати незаконними його обстеження та свідчення лікаря, що їх проводив. А також звинувачував лікаря та медичний заклад у розголошенні діагнозу й у наданні йому допомоги без згоди.

Натомість Соколов, який у суді назвав діагноз Насірова таким, що не відповідає дійсності, та представники лікарні наполягали, що екс-голова ДФС на час огляду був без тями, його офіційних представників не було, тому отримати згоду було неможливо, а медики надавали йому невідкладну допомогу. Також лікар Соколов нагадав, що перед ним у суді про діагноз розповідали адвокат і прокурор, і підкреслив, що підписав документ про кримінальну відповідальність за надання недостовірних свідчень або відмову свідчити.

Читайте також: Насіров позивається до Кабміну

Екс-голову ДФС Романа Насірова затримало НАБУ 2 березня 2017 року в рамках розслідування "газової справи" екс-депутата Олександра Онищенка, проте через два тижні відпустили під заставу у розмірі 100 млн грн.

Насіров обвинувачується у зловживанні службовим становищем (ч. 2 ст. 364) та службовому підробленні (ч. 1 ст. 366 Кримінального кодексу). За версією слідства, в період 2015-2016 рр. він дозволив компаніям депутата Олександра Онищенка не сплачувати державі рентну плату за користування надрами. Ці дії Насірова, за даними слідства, завдали державі збитків на суму понад 2 млрд гривень.

31 січня 2018 року Насіров був звільнений з посади голови ДФС, проте 11 грудня Окружний адміністративний суд Києва ухвалив рішення поновити Насірова на цій посаді. Кабмін оскаржив це рішення.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-