Державним коштом надрукують 150 найменувань підручників

Державним коштом надрукують 150 найменувань підручників

Укрінформ
Міністерство освіти та науки затвердило переліки підручників для 6 та 11 класів, які будуть видаватися за кошти державного бюджету 2019 року.

Загалом перелік для 6 класів налічує 20 найменувань, перелік для 11 класів — 137 найменувань. Відповідний наказ Міністерства освіти та науки оприлюднений на сайті Інституту модернізації змісту освіти.

“Затвердити перелік підручників для 6 класу закладів загальної середньої освіти, що видаватимуться за кошти державного бюджету у 2019 році; перелік підручників для 11 класу закладів загальної середньої освіти, що видаватимуться за кошти державного бюджету у 2019 році”, - йдеться у документі.

Окремо зазначається, що при укладанні договорів з видавництвами на видання підручників державним коштом має бути передбачено передання на безоплатній основі МОН та Інституту модернізації змісту освіти pdf-версії підручників строком на 5 років для безоплатного використання користувачами інтернету.

Загалом для 6 класів з загального переліку у 20 підручників планується видати 5 найменувань підручників з української мови для шкіл з навчанням молдовською, польською, російською, румунською та угорською мовами та підручник з новогрецької мови.

Також для шкіл румунською/молдовською та угорською мовами навчання будуть видані підручник інтегрованого курсу “Всесвітня історія” і “Інформатика”.

Читайте також: Історія оживає в музеї: у Дніпрі учням допоможуть підготуватися до ЗНО

Для 11 класів будуть видані підручники з української мови, української літератури, зарубіжної літератури, історії Україні, всесвітньої історії, правознавства, економіки англійської, німецької, французської, іспанської мов. Також будуть видані підручники з болгарської, гагаузської, новогрецької, російської мов, польської мови та польської літератури, кримськотатарської мови та кримськотатарської літератури, румунської мови та румунської літератури, угорської мови та угорської літератури. А також з алгебри та початків аналізу, геометрії, біології та екології, географії, фізики, астрономії, хімії, захисту Вітчизни.

Також з цих предметів буде видано 16 найменувань підручників румунською/молдовською та угорською мовами.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-