Історія оживає в музеї: у Дніпрі учням допоможуть підготуватися до ЗНО

Історія оживає в музеї: у Дніпрі учням допоможуть підготуватися до ЗНО

Укрінформ
Дніпропетровський національний історичний музей ім. Д. І. Яворницького розпочав проект «ЗНО з музеєм». Відбулася перша тематична екскурсія «Історія України від найдавніших часів до 1917 року».

Про це повідомила прес-служба музею.

«Зовнішнє незалежне оцінювання з історії України важливий і складний іспит. Як же до нього підготуватися: студіювати підручники чи посібники? Уважно слухати вчителя? Займатися з репетитором? Жодний з цих варіантів не є помилковим. Однак справжня історія оживає в музеї. Мезолітичні наконечники стріл, «Апостол» 1574 р., «Статут малоросійських прав» 1743 р., акції іноземних підприємств кінця ХІХ – початку XX ст. та багато-багато іншого – ці речі здатні набагато більше розповісти про минуле у яскравих фарбах та невимушеному форматі», - йдеться в повідомленні.

Зазначається, що за форматом екскурсія не є типовою. В ній поєднується активне опитування, поглиблення наявних та засвоєння нових знань у доповненні з бліц-моніторингом.

Читайте також: Вступна кампанія: на ЗНО-2019 записалися більше половини цьогорічних випускників

В основу екскурсі покладено Програми ЗНО з історії України актуальні не лише для 2019 року, але й 2020-го, а також тестова база 2006-2018 років та особистий довід автора - кандидата історичних наук, старшого наукового співробітника Світлани Павленко зі складання ЗНО.

Екскурсії в такому форматі проводяться як групові, так і індивідуальні.

Фото: prostir.museum

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-