У Прип'яті в ніч на 26 квітня запалять 33 свічки у пам'ять про аварію на ЧАЕС

У Прип'яті в ніч на 26 квітня запалять 33 свічки у пам'ять про аварію на ЧАЕС

Відео
Укрінформ
У м. Прип'ять у ніч з 25 на 26 квітня о 01:24 - в момент вибуху на Чорнобильській АЕС - запалять 33 свічки у рамках міжнародного флешмобу "Chornobyl.33. Запали свою свічку".

Про це повідомив координатор акції Олександр Сирота на сторінці заходу у Facebook.

"У ніч з 25 на 26 квітня о 01:24, в момент вибуху на Чорнобильській АЕС, в покинутому місті енергетиків Прип’ять ми запалимо 33 свічки в пам'ять про людей, яких з нами більше нема, в пам'ять про дітей, живих і ненароджених, в пам'ять про те, що найбільша техногенна катастрофа сталася саме тут…", - йдеться у повідомленні.

Свічки у Прип'яті запалять 33 людини — колишні жителі міста, ліквідатори, співробітники зони відчуження, діячі культури, журналісти та представники громадськості. Організатори також закликають долучитися до міжнародного флешмобу учасників у інших містах та країнах: у рамках акції також заплановано інтернет-включення з людьми з різних куточків світу, які передадуть свої звернення зі словами підтримки.

"Організатори планують зробити акцію щорічною, а місто Прип’ять - її офіційним місцем проведення», - наголошується у повідомленні.

Як повідомлялося, у квітні 2018 року, за сприянням Державного агентства з управління Чорнобильською зоною відчуження, акція-флешмоб «Chornobyl.32. Запали свою свічку» вперше пройшла у місті Прип'ять. 

Перша тематична акція-флешмоб «Запали свою свічку» пройшла у мережі Інтернет у 2008 році, ініційована сайтом pripyat.com. Акція була орієнтована на блогерів, які 25-26 квітня змінювали аватари власних сторінок на вогник свічки, та писали про приєднання до флешмобу. Згодом акція стала щорічною.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-