Денісова зустрілася з ліквідаторами ЧАЕС

Денісова зустрілася з ліквідаторами ЧАЕС

Фото
Укрінформ
Уповноважений ВР України з прав людини Людмила Денісова зустрілася з десятками ліквідаторів Чорнобильської АЕС, які вийшли з протестом під стіни офісу омбудсмена.

Про це повідомила сама Денісова у Facebook.

"Сьогодні до мене прийшли десятки ліквідаторів аварії на ЧАЕС та рідні тих, хто вже пішов з життя. Вони приїхали з усіх куточків України, аби їхній протест щодо дотримання права чорнобильців, у тому числі на компенсацію за втрачене здоров’я, був почутий", - зазначила вона.

Так, голова Всеукраїнської громадської організації "Всеукраїнське об’єднання ветеранів Чорнобиля" Володимир Проскурін передав омбудсмену звернення з проханням вжити заходів для усунення дискримінації та порушення прав громадян України, які є учасниками ліквідації наслідків аварії на Чорнобильській АЕС.

"Я пояснила, що держава, безумовно, повинна забезпечувати виконання покладених обов'язків та фінансових гарантій. Проте, дуже важко виконувати закони, коли на це не передбачено відповідних коштів", - написала Денісова.

Уповноважений зауважила, що в Секретаріаті створена робоча група на чолі з представником омбудсмена з дотримання соціальних та економічних прав Оленою Степаненко, яка спільно з представниками громадських організацій напрацювали законопроект про внесення змін до чинного Закону України "Про статус і соціальний захист громадян, які постраждали внаслідок Чорнобильської катастрофи" щодо забезпечення державних гарантій та соціальної підтримки.

Читайте також: В Україні можуть змінити порядок видачі посвідчень чорнобильцям

"Він уже зареєстрований у Верховній Раді України. Важливо, щоб народні депутати прийняли цей законопроект до формування державного бюджету на 2020 рік і на виконання його норм були передбачені кошти", - додала Денісова.

Фото: facebook.com/denisovaombudsman

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-