Нацрада закликала Viasat обмежити доступ до заборонених російських каналів

Нацрада закликала Viasat обмежити доступ до заборонених російських каналів

Укрінформ
Національна рада з питань телебачення і радіомовлення офіційно звернулася до супутникового провайдера Viasat із закликом обмежити вільний доступ абонентів до російських каналів зі свого обладнання.

Про це повідомив член Нацради Сергій Костинський на своїй сторінці у Facebook.

“За результатами моніторингу ми офіційно звернулися до провайдера програмної послуги «Viasat» з інформацією про те, що інші учасники ринку зазвичай обмежують доступ своїх абонентів до заборонених російських телеканалів. Тому сподіваємося, що Viasat (ТОВ «Віжн ТБ»), яке виконує букву закону і не ретранслює російські телеканали, все ж таки розгляне можливість обмеження вільного доступу своїх абонентів до російських каналів зі свого обладнання”, - зазначив Костинський.

За його словами, проведений регулятором моніторинг засвідчив, що Viasat не має у своєму платному пакеті російських телеканалів, проте залишив відкритим доступ до них для користувачів зі свого обладнання.

Зокрема Костинський уточнив, що під час моніторингу на обладнанні, яке було надане провайдером Viasat, була зафіксована можливість прийому програм «ТНТ», «СТС», «РТР-Планета», «Россия 24», «НТВ МИР», «8 ТВ», «Первый канал. Всемирная сеть». Трансляція цих телепрограм відбувається у відкритому доступі на супутнику Hot-Bird 13 С.

“Контент російських телеканалів, доступ до яких ми отримали за допомогою обладнання Viasat, порушує вимоги українського законодавства: містить пропаганду війни, заперечення територіальної цілісності України, має ознаки розпалювання ворожнечі, а також фейкові новини”, - підкреслив Костинський.

Читайте також: Уряд закликають відтермінувати вимкнення аналогового мовлення для місцевих компаній

Як повідомлялося, 28 березня журналіст Укрінформу Георгій Тихий у своєму блозі написав про те, що російські телеканали, зокрема ТНТ, "Шансон ТВ", "РТР Планета", "Россия 24", з’явилися у платному пакеті супутникового провайдера Viasat.

У відповідь на це Нацрада з питань телебачення і радіомовлення того ж дня ухвалила рішення провести моніторинг провайдера і перевірити, чи транслює він російські канали.

Того ж дня Тихий повідомив, що працівники компанії Viasat видалили російські телеканали з його тюнера.

У березні 2014 року суд своєю ухвалою тимчасово призупинив за позовом Нацради ретрансляцію на території України каналів "Первый канал. Всемирная сеть", "РТР-Планета", "Россия-24", "НТВ-Мир", а 17 липня суд тимчасово заборонив ретрансляцію в Україні "ТВ Центр — Іnternational".

17 липня 2014 року Нацрада вирішила, що застосовуватиме санкцію анулювання ліцензії в судовому порядку щодо провайдерів програмної послуги, які незаконно ретранслюють російські канали "Россия 1", НТВ, ТНТ, "Петербург-5", "Звезда" і РЕН ТВ.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-