Українська судова реформа є безпрецедентною і давно очікуваною – спецпредставник РЄ

Українська судова реформа є безпрецедентною і давно очікуваною – спецпредставник РЄ

Укрінформ
Створення в Україні нових судових інституцій – реформованого Верховного суду та Вищого антикорупційного суду є визначним результатом.
Про це спецпредставник генсека Ради Європи в Україні Режі Брійя заявив після церемонії присяги суддів Вищого антикорупційного суду у Києві 11 квітня, повідомляє кореспондент Укрінформу.

За словами Брійя, зміни у судовій системі України, досягнуті в ході реформи, – це саме те, чого багато років вимагало суспільство і очікували міжнародні партнери України.

Читайте також: Судді Вищого антикорупційного суду склали присягу

«Верховний суд працює і йому ще належить зробити дуже великий обсяг роботи. Але чимало дуже важливого вже зроблено – наприклад, рішення про захист прав внутрішньо переміщених осіб. Рада Європи і надалі допомагатиме українській владі в імплементації змін в системі правосуддя», – сказав спецпредставник Генсека Ради Європи.

Він також висловив надію, що новостворений антикорупційний суд якнайшвидше стане до роботи, і схвально відзначив результати співпраці української сторони з Громадською радою міжнародних експертів під час формування антикорупційного суду.

Оцінюючи цей процес в цілому, Брійя сказав, що Вища кваліфікаційна комісія суддів України провела дуже якісну роботу з добору суддів антикорупційого суду.

Як повідомляв Укрінформ, Вища рада правосуддя (ВРП) 18 березня ухвалила внести подання Президенту України про призначення до Вищого антикорупційного суду 35 суддів із 39, яких рекомендувала до призначення Вища кваліфікаційна комісія суддів України. 28 березня ВРП додала до цього списку ще двох суддів до Вищого антикорупційного суду та одного - до апеляційної палати цього суду.

Сьогодні, 11 квітня пройшла урочиста церемонія складання присяги суддями Вищого антикорупційного суду України та Апеляційної палати цього суду.

Президент України Петро Порошенко заявив, що очікує якнайшвидшого початку роботи Вищого антикорупційного суду.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-