Судді Вищого антикорупційного суду склали присягу

Судді Вищого антикорупційного суду склали присягу

Фото
Укрінформ
Судді Вищого антикорупційного суду та Апеляційної палати Вищого антикорупційного суду склали присягу на урочистій церемонії за участю Президента України Петра Порошенка.

Як повідомляє кореспондент Укрінформу, текст відповідних указів Президента України Петра Порошенка озвучив заступник голови Адміністрації Президента Олексій Філатов.

Текст присяги судді зачитав суддя Апеляційної палати Вищого антикорупційного суду Сергій Боднар.

Як повідомлялося, ВРП 18 березня ухвалила внести подання Президенту України про призначення до Вищого антикорупційного суду 35 суддів із 39, яких рекомендувала до призначення Вища кваліфікаційна комісія суддів України.

Читайте також: ЄС позитивно оцінює зусилля України з формування Антикорупційного суду – Козьяков

Окрім того, на засіданні 28 березня 2019 року ВРП ухвалила внести подання Президентові України Петру Порошенку про призначення ще двох суддів до Вищого антикорупційного суду та одного - до апеляційної палати цього суду.

Водночас ВРП залишила без розгляду рекомендацію Вищої кваліфікаційної комісії суддів України про призначення Володимира Цікала на посаду судді Апеляційної палати Вищого антикорупційного суду. Цікало під час засідання Вищої ради правосуддя зняв свою кандидатуру та відкликав заяву щодо допуску його до конкурсу на посаду судді Апеляційної палати Вищого антикорупційного суду.

Фото: @poroshenko

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-