Епіфаній вірить, що польська церква змінить думку про ПЦУ

Епіфаній вірить, що польська церква змінить думку про ПЦУ

Укрінформ
Предстоятель УПЦ вірить, що поступово думка Польської православної церкви щодо автокефалії УПЦ зміниться.
Про це під час зустрічі з журналістами у Львові зазначив глава УПЦ Блаженнійший Епіфаній, повідомляє кореспондент Укрінформу.

«На початковому етапі взагалі було несприйняття з боку Польської православної церкви нашої автокефалії. Зараз від її предстоятеля – Блаженнійшого митрополита Сави вже лунають думки, що Українська православна церква має право статусу автокефалії і з його боку немає заперечення цього права», - сказав Епіфаній.

На думку Блаженнійшого, з часом і Польська православна церква визнає автокефалію УПЦ. Це питання часу і відповідних переговорів, вважає Епіфаній.

Глава УПЦ перебуває у Львові з дводенним архіпасторським візитом. Напередодні він зустрівся із керівниками міста та області очолив молебень в одному із православних храмів УПЦ, а 11 квітня взяв участь у науковій конференції, присвяченій Томосу у Львівському аграрному університеті.

Читайте також: Рішення про надання Томоса незворотне – Епіфаній

Як повідомляв Укрінформ, Вселенський патріарх Варфоломій 5 січня підписав Томос про автокефалію Православної церкви України. 6 січня у Патріаршому храмі Святого Георгія на Фанарі відбулося вручення Томосу та божественна літургія, яку спільно відправили Вселенський патріарх Варфоломій та предстоятель Православної церкви України митрополит Епіфаній.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-