Рішення про надання Томоса незворотне – Епіфаній

Рішення про надання Томоса незворотне – Епіфаній

Укрінформ
Ніяких ризиків для відкликання Томоса про Автокефалію УПЦ не існує, навіть в разі зміни державного курсу України.

Про це зазначив, відповідаючи на питання кореспондента Укрінформу, глава УПЦ Блаженніший Епіфаній.

"Я не бачу ризику втрати Томоса, бо ми вже є Українською помісною православною церквою. Зараз ми спостерігаємо з боку РПЦУ заяви, що спонукають вірних до прийняття певних рішень під час виборів. Чиниться моральний тиск. Мовляв, бачите, зміниться влада і тоді можуть відкликати Томос", - сказав Епіфаній.

Але, за словами Блаженнішого, це не залежить від РПЦУ. Це залежить від рішення Вселенського Патріарха. Томос наданий і він не буде відкликаний.

Як зазначив Епіфаній, "Томососкептиками" породжується тільки сумнів для тих, які зараз визначаються чи переходити до ПЦУ чи ні. Вони впливають на той процес, який вже відбувається, щоб його призупинити, посіяти сумнів у душі вірних, що не треба приєднуватися, бо Томос буде відкликаний. Але рішення прийнято раз і назавжди. Воно незворотне. Томос буде навіки, наголосив Епіфаній.

Читайте також: Епіфаній сказав, що саме прискорить надання патріархії ПЦУ

Як повідомляв Укрінформ, Вселенський патріарх Варфоломій 5 січня підписав Томос про автокефалію Православної церкви України. 6 січня у Патріаршому храмі Святого Георгія на Фанарі відбулося вручення Томосу та божественна літургія, яку спільно відправили Вселенський патріарх Варфоломій та предстоятель Православної церкви України митрополит Епіфаній.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-