Епіфаній обіцяє робити все, аби долучити православних українців до ПЦУ

Епіфаній обіцяє робити все, аби долучити православних українців до ПЦУ

Укрінформ
Попереду багато спільної роботи, для того, аби всі православні українці доєдналися до єдиної Помісної православної церкви.

Про це сказав Митрополит Київський і всієї України Епіфаній після молебню у кафедральному Соборі Успіння Пресвятої Богородиці Львівської єпархії, повідомляється на сайті ПЦУ.

«Ми вже заклали фундамент для майбутнього єднання всіх православних християн України в єдиній незалежній Помісній православній церкві навколо престолу Київського. Але, у нас всіх попереду багато спільної роботи задля того, аби й інші православні українці зрозуміли це і доєдналися до нашої Церкви. Наші двері, наші обійми і серця відкриті для всіх ієрархів, духовенства і вірян України, які до цього часу вагаються і не доєдналися до єдиної Помісної православної церкви», – зазначив Епіфаній.

Він додав, що потрібно робити все для того, щоб Україна і надалі розвивалася, зміцнювала свою незалежність та ідеали, які відстоювалися на Майдані під час Революції Гідності.

Читайте також: Церква є духовною основою європейського шляху України – Епіфаній

Як повідомляв Укрінформ, під час об’єднавчого собору 15 грудня предстоятелем Православної церкви України обрали митрополита Переяславського і Білоцерківського Епіфанія. 6 січня він отримав Томос про автокефалію Православної церкви України з рук Вселенського патріарха Варфоломія.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-