Церква є духовною основою європейського шляху України – Епіфаній

Церква є духовною основою європейського шляху України – Епіфаній

Фото
Укрінформ
Незалежна українська православна церква має стати духовним фундаментом зміцнення української державності та об’єднати всіх українців навколо ідеї незворотності європейського розвитку країни.

Таку думку митрополит Київський і всієї України Епіфаній висловив на зустрічі з головою Львівської ОДА Олегом Синюткою, повідомляється на сайті ПЦУ.

«Зараз ми бачимо, коли немає потужної духовної основи, тіло держави починає сипатися. Наші агресивні сусіди не зазіхали б на наші території, якби не мали в Україні підтримку, йдеться, зокрема, про так звану українську православну церкву в єдності з Московським Патріархатом, яка є насправді підрозділом Російської православної церкви», – зазначив Епіфаній.

Митрополит Епіфаній привіз до Львова чудотворну ікону / Фото: Николаєвич Альона. Укрінформ

На думку митрополита, на сьогодні в Україні є усвідомлення важливості ролі церкви у розбудові потужної держави, з якою Помісна українська православна церква розбудувала добрі й конструктивні відносини.

«Ми не хочемо бути державною Церквою, ми цього не прагнемо, але у нас повинні бути добрі, хороші відносини з державою, щоб спільно розбудувати потужну, незалежну Україну», – наголосив Епіфаній.

Читайте також: Епіфаній сказав, що найважливіше у вирішальний для країни час

Він додав, що зараз копію Томосу доставляють в регіони, аби кожен православний зміг прийти, ознайомитися і переконатися у тому, що це документ про незалежну Українську православну церкву.

"Зараз намагаються довести, що наша церква не є незалежною, що краще бути з Москвою. Це робиться для того, аби нас роз’єднати, розсварити. Ми намагаємося пояснити – нині, насправді історичний момент, адже маємо зберегти європейський вектор", - зазначив Епіфаній.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-