Епіфаній сказав, що найважливіше у вирішальний для країни час

Епіфаній сказав, що найважливіше у вирішальний для країни час

Укрінформ
Блаженніший митрополит УПЦ Епіфаній вважає, що перед виборами українці повинні гуртуватися, шукати те, що єднає націю, а не розділяє.

Про це він сказав під час зустрічі із керівниками Львівщини, повідомляє прес-служба ОДА.

«Всі розуміють роль церкви в житті держави, саме тому Росія усіляко намагається цьому протистояти. Якби нам вдалось утворити ту єдину православну церкву іще 1991 року, не було би тої війни, яка зараз точиться на сході країни. Ворог наважився піти зі зброєю на Україну, адже розумів, що має тут підтримку в особі російської церкви. Тепер і українці почали це розуміти. Держава в особі Президента зуміла дійти до отримання Томосу. Це великий Божий дар», - зазначив Епіфаній.

Читайте також: Війна завершиться тоді, коли українці об’єднаються - Епіфаній

Митрополит також наголосив, що ворог досі намагається роз’єднати націю зсередини, адже знищити українців фізично йому не вдалось.

«Саме тому ми зараз маємо єднатися, шукати те, що нас єднає, а не віддаляє. Ми можемо досягти більшого, а можемо втратити все. Мусимо бути мудрими. Зараз дуже відповідальний час, вибори показали, що нам треба гуртуватися. У кожному храмі ми молимось за правильний вибір українців. Ми хочемо бути господарями у своєму домі, не прагнучи нічого чужого», - акцентував глава УПЦ.

В межах зустрічі відбувся обмін думками щодо спільних проектів між різними конфесіями, зокрема в освітній, культурній, духовній сферах.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-