У РФ провели слідчі дії стосовно ще чотирьох українських моряків

У РФ провели слідчі дії стосовно ще чотирьох українських моряків

Укрінформ
Слідчі дії стосовно ще чотирьох військовополонених українських моряків відбутись у четвер і п'ятницю в Російській Федерації.

Про це повідомив у Facebook російський адвокат Микола Полозов, який координує роботу команди захисту українських моряків.

“У четвер і п'ятницю відбулися слідчі дії щодо військовополонених українців моряків: Віктора Беспальченка, Сергія Попова, Андрія Шевченка та Андрія Драча”, - зазначив Полозов.

За його словами, в четвер Віктора Беспальченко слідство мало ознайомити з постановами про призначення технічної експертизи артилерії катерів «Бердянськ» і «Нікополь».

“Коли його адвокат Оксана Oпаренко прибула в СУ ФСБ, з'ясувалося, що Віктора відвезли для проведення амбулаторної психолого-психіатричної експертизи в інститут Сербського. Таким чином, слідство не повідомило належним чином адвоката про зміну дати проведення слідчих дій”, - зауважив Полозов.

Разом з тим, слідство ознайомило військовополонених Сергія Попова, Андрія Шевченка та Андрія Драча з постановами про призначення технічної експертизи артилерії МБАК "Нікополь" і "Бердянськ".

Читайте також: Помер батько полоненого РФ українського моряка Андрія Драча

“У ході слідчих дій адвокати військовополонених заявили клопотання про долучення доповіді управління Верховного Комісара ООН з прав людини, в якому статус 24-х захоплених українських моряків визначений як військовополонені”, - додав правозахисник.

Як повідомляв Укрінформ, у ніч на п'ятницю помер батько полоненого РФ українського моряка Андрія Драча.

25 листопада 2018 року російські прикордонники біля берегів анексованого Криму обстріляли і захопили три кораблі Військово-морських сил України - катери «Бердянськ», «Нікополь» і буксир «Яни Капу», які прямували з Одеси в Маріуполь, а також їхні екіпажі. У полон потрапили 24 українці, троє з них були поранені. Зараз вони знаходяться в Москві, в СІЗО.

Пізніше російська сторона призначила психолого-психіатричну судову експертизу всім 24 військовополоненим українським морякам.

24 січня 2019 року Парламентська асамблея Ради Європи ухвалила резолюцію, в якій офіційно вимагає від Росії поводитися із захопленими в районі Керченської протоки українськими військовими моряками згідно з Женевською конвенцією про військовополонених.

Женевська конвенція - міжнародно-правовий документ, який регулює поводження з військовополоненими.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-