Гройсман пропонує дати більше повноважень Нацслужбі здоров'я

Гройсман пропонує дати більше повноважень Нацслужбі здоров'я

Укрінформ
Прем'єр-міністр Володимир Гройсман вважає, що Національній службі здоров'я потрібно більше повноважень у контролі за медзакладами.

Про це він заявив на засіданні уряду, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Я вважаю, що нам потрібно посилити Національну службу здоров'я серйозними функціями контролю", - зазначив Гройсман.

За його словами, нині у рамках децентралізації майже 99% медзакладів належать муніципалітетам, громадам, райрадам. Туди передаються кошти, тому варто ретельно контролювати, щоб люди у цих медзакладах отримували якісні послуги, мали можливість пройти огляд, лікування.

"Має бути чистота, порядок. Тому Національна служба здоров'я має бути посилена, щоб мати можливість контролювати ці заклади, щоб змусити усі лікарні країни за 2-5 років привести до нормального стану, до стандартів", - сказав Гройсман.

Окрім того, уряд схвалив розпорядження «Про затвердження плану заходів з проведення у 2019 році Всеукраїнського тижня громадського здоров’я».

Читайте також: Супрун сказала, на ліки з яких країн запровадять держрегулювання цін

Проектом розпорядження передбачається затвердження плану заходів з проведення у 2019 році Всеукраїнського тижня громадського здоров’я, які спрямовані на формування та розвиток системи громадського здоров’я, забезпечення пріоритетності питань здоров’я у політиках органів виконавчої влади на усіх рівнях, профілактичного спрямування діяльності сфери охорони здоров’я, створення реальних передумов для покращення медико-демографічної ситуації в Україні.

Зазначається, що даний акт матиме позитивний вплив на громадське здоров’я, оскільки велика кількість населення дізнається про шкоду для здоров’я від вживання тютюну та алкоголю, нездорового харчування та браку фізичної активності, а також актуальність підтримки здорового способу життя.

Передбачається, що це розпорядження сприятиме підвищенню рівня поінформованості населення та органів державної влади про стан здоров’я населення, умови його збереження та пріоритети розвитку медичної галузі.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-