Суд одягнув на Мангера браслет і постановив здати закордонний паспорт

Суд одягнув на Мангера браслет і постановив здати закордонний паспорт

Укрінформ
Шевченківський суд міста Києва частково задовольнив клопотання прокуратури про зміну запобіжного заходу голові Херсонської обласної ради Владиславу Мангеру, підозрюваному в організації вбивства Катерини Гандзюк, на арешт.

Про це повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Слідчий суддя ухвалив: клопотання прокурора відділу процесуального керівництва в досудовому розслідуванні і підтримання державного обвинувачення управління нагляду за додержанням законів СБУ та ДПСУ Департаменту нагляду за додержанням законів у кримінальному провадженні та координації правоохоронної діяльності Бояна Дмитра Володимировича про зміну запобіжного заходу з застави на тримання під вартою відносно Мангера Владислава Миколайовича задовольнити частково", - зачитала регулятивну частину судового рішення суддя Лідія Щебуняєва.

Читайте також: Справа Гандзюк: заступника голови Херсонської ОДА допитали на поліграфі

Суддя зазначила, що рішенням суду на Владислава Мангера покладається ряд обов'язків.

"Прибувати до слідчого, прокурора, слідчого судді - за першою вимогою на визначений час, не відлучатись за межі міста Херсон без дозволу слідчого прокурора, повідомляти слідчого прокурора про зміну свого місця проживання, здати на зберігання прокурору свій паспорт, паспорти для виїзду за кордон та інші документи, що дають право на виїзд з України та в'їзд в Україну, носити електронний засіб контролю", - наголосила суддя.

Читайте також: Активісти руху “Хто замовив Гандзюк” розлили кров у Херсонській ОДА

Контроль за дотриманням виконанням ухвали суддя поклала на прокурора ГПУ Бояна.

Загалом судове засідання разом з перервами тривало понад 11 годин.

Як повідомляв Укрінформ, 11 лютого генеральний прокурор Юрій Луценко поінформував, що голові Херсонської обласної ради Владиславу Мангеру оголошено підозру в організації вбивства херсонської активістки Катерини Гандзюк. У ніч на 15 лютого суд обрав Мангеру запобіжний захід у вигляді тримання під вартою із правом внесення застави у сумі 2 млн 497 тисяч 300 гривень. Заставу за нього вніс його адвокат.

Читайте також: Адвокати Мангера оголосили відвід судді

Катерину Гандзюк 31 липня 2018 року облили сірчаною кислотою біля під'їзду власного будинку у Херсоні, внаслідок чого опіками було уражено 30% її тіла. Жінка перенесла кілька операцій та 4 листопада 2018 року померла.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-