Активісти руху “Хто замовив Гандзюк” розлили кров у Херсонській ОДА

Активісти руху “Хто замовив Гандзюк” розлили кров у Херсонській ОДА

Фото
Укрінформ
У Херсоні активісти руху «Хто замовив Катю Гандзюк» перед спецпоказом фільму «Гандзюк: системне вбивство», провели акцію перед входом у будівлю, де розташовані облдержадміністрація та облрада.

Про це повідомляє кореспондент Укрінформу.

Учасники акції, серед яких більшість – молоді люди, кидали фаєри біля входу до адмінбудівлі, розлили кров при вході та у фойє, зробили написи на стінах та викрикували «Хто замовив Катю Гандзюк».

Учасники акції розгорнули плакати з перекресленими іменами голови ОДА Андрія Гордєєва та його заступника Євгена Рищука, який на час розслідування справи щодо вбивства Катерини Гандзюк у лютому був тимчасово відсторонений від посади.

Читайте також: На телеекранах покажуть документальний фільм про вбивство Гандзюк

Потім учасники акції провели невеликий мітинг на сходинках перед будівлею ОДА.

На мітингу виступив батько Катерини Віктор Гандзюк, який зазначив, що акція для того, аби "не вмирали інші активісти, щоб не вбивали їх".

Потім учасників акції запросили на спецпоказ фільму «Гандзюк: системне вбивство».

У Херсоні активісти руху «Хто замовив Катю Гандзюк» провели акцію

Поліція, яка забезпечувала охорону громадського порядку на площі Свободи, спостерігала за тим, що відбувалося, і не втручалася. Всього в акції взяли участь близько 50 осіб.

Перед цим активісти побували біля будівлі ГУ Нацполіції в області та будинків, де живуть Євген Рищук та Владислав Мангер.

У поліції заявили, що у діях мітингувальників вбачаються ознаки адміністративних правопорушень, передбачених ст.173 КУпАП "Дрібне хуліганство" та ст.152 "Порушення правил благоустрою".

Як повідомляв Укрінформ, 11 лютого генеральний прокурор Юрій Луценко поінформував, що голові Херсонської обласної ради Владиславу Мангеру оголошено підозру в організації вбивства активістки Катерини Гандзюк. У ніч проти 15 лютого суд обрав Мангеру запобіжний захід у вигляді тримання під вартою із правом внесення застави у сумі 2 млн 497 тисяч 300 гривень. Заставу за нього вніс його адвокат.

Катерину Гандзюк 31 липня 2018 року облили сірчаною кислотою біля під'їзду власного будинку у Херсоні. Жінка перенесла кілька операцій та 4 листопада 2018 року померла.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-