Провайдер Viasat видалив російські канали з тюнера журналіста Укрінформу

Провайдер Viasat видалив російські канали з тюнера журналіста Укрінформу

Укрінформ
Працівники компанії Viasat видалили російські телеканали з тюнера кореспондента Укрінформу Георгія Тихого.

Про це журналіст повідомив на своїй сторінці у Facebook.

“Після посту щодо ситуації з російськими телеканалами у нас у телевізорі вони (представники Viasat — ред.) зв’язалися зі мною для уточнення абонентського номеру. Вислали спеціалістів до нас додому, які видалили російські телеканали з тюнеру”, — зазначив Тихий.

За його словами, співробітники провайдера провели внутрішню перевірку та виявили, майстер якої саме компанії-підрядника займався налаштуванням. Провайдер запевнив, що припинить будь-яку співпрацю з цією компанією-підрядником, а з рештою майстрів-налаштувальників проведе роз’яснювальну роботу.

“Люди, не будьте байдужими, повідомляйте, якщо щось не так. От за коректного реагування «Віасату» ми сьогодні викрили шкідливу схему, яка розповсюджувала російську пропаганду. Маленька, але користь,” — зазначив журналіст.

Читайте також: Україна заборонила ще 10 пропагандистських книг з РФ

Як повідомлялося, 28 березня журналіст Укрінформу Георгій Тихий у своєму блозі написав про те, що російські телеканали, зокрема ТНТ, "Шансон ТВ", "РТР Планета", "Россия 24", з’явилися у платному пакеті супутникового провайдера Viasat.

У відповідь на це Нацрада з питань телебачення і радіомовлення того ж дня ухвалила рішення провести моніторинг провайдера і перевірити, чи транслює він російські канали.

У березні 2014 року суд своєю ухвалою тимчасово призупинив за позовом Нацради ретрансляцію на території України каналів "Первый канал. Всемирная сеть", "РТР-Планета", "Россия-24", "НТВ-Мир", а 17 липня суд тимчасово заборонив ретрансляцію в Україні "ТВ Центр — Іnternational".

17 липня 2014 року Нацрада вирішила, що застосовуватиме санкцію анулювання ліцензії в судовому порядку щодо провайдерів програмної послуги, які незаконно ретранслюють російські канали "Россия 1", НТВ, ТНТ, "Петербург-5", "Звезда" і РЕН ТВ.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-