Українці найбільше довіряють волонтерам, церкві та армії

Українці найбільше довіряють волонтерам, церкві та армії

Опитування
Укрінформ
Згідно з дослідженням Центру Разумкова, громадяни України найбільше довіряють волонтерам, церкві і армії.

Про це свідчать дані опитування Центру Разумкова.

"Найчастіше громадяни України висловлюють довіру волонтерським організаціям (їм довіряють 68% опитаних), церкві (61%), Збройним Силам України (61%), Державній службі з надзвичайних ситуацій (57%), добровольчим батальйонам (56%). До інституцій, який довіра висловлюються частіше, ніж недовіра, відносяться також Державна прикордонна служба (їй довіряють 52% опитаних, не довіряють - 33%), Національна гвардія України (відповідно 49% і 35%), ЗМІ України (відповідно 47% і 41%), громадські організації (відповідно 46% і 39%)", - йдеться у повідомленні.

Читайте також: Росія готує фейкові екзит-поли у день виборів - розвідка

Водночас зазначається, що недовіра найчастіше висловлюється Верховній Раді (82% їй не довіряють), державному апарату (чиновникам) (81%), ЗМІ Росії (79%), політичним партіям (76%), судовій системі (75%), уряду України (74%), комерційним банкам (72%), прокуратурі (71%), Президенту України (69%), САП (69%), НАБУ (68%), НАЗК (68%), Верховному Суду (67%), місцевим судам (67%), Антикорупційному суду (66%), Конституційному Суду (65%), НБУ (63%).

Читайте також: Всеукраїнська рада церков звернулася до громадян напередодні виборів

Дослідження проводилося соціологічною службою Центру Разумкова з 21 по 26 березня 2019 року. Було опитано 2017 респондентів віком від 18 років у всіх регіонах України, за винятком Криму та окупованих територій Донецької та Луганської областей за вибіркою, що репрезентує доросле населення країни за основними соціально-демографічними показниками. Теоретична похибка вибірки (без врахування дизайн-ефекту) не перевищує 2,3% з імовірністю 0,95.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-