Польські журналісти закликали звільнити Асєєва

Польські журналісти закликали звільнити Асєєва

Укрінформ
Асоціація польських журналістів закликає звільнити Станіслава Асєєва – українського журналіста і блогера, який з червня 2017 утримується бойовиками “ДНР” у Донецьку за підозрою у "шпигунстві".

Про це йдеться в заяві Центру моніторингу свободи ЗМІ Асоціації польських журналістів (CMWP SDP).

“CMWP SDP закликає звільнити українського журналіста Станіслава Асєєва і зняти з нього усі звинувачення”,- йдеться в зверненні.

Польські журналісти звертають увагу на те, що Асєєв не виїхав з Донецька після окупації міста проросійськими бойовиками і публікував інформацію про ситуацію в регіоні. У травні 2017 року його затримали, при цьому його статті в українських ЗМІ визнано доказом співпраці з українськими спецслужбами, за що йому погрожують ув’язненням на 14 років. Наголошується, що зараз журналіст перебуває у нелегальній в’язниці і не має контактів із зовнішнім світом.

До звільнення журналіста раніше закликали, зокрема, “Репортери без кордонів”, Human Right Watch і Amnesty International.

Увагу журналістської спільноти Польщі до справи Асєєва привернула журналістка Моніка Андрушевська, яка днями отримала нагороду Асоціації польських журналістів за опублікований у виданні Tygodnik Powszechny репортаж “Бери тіло, поки дають”, у якому описуються історії українських матерів, які розшукують своїх зниклих на Донбасі синів

У коментарі агентству Андрушевська зауважила, що про справу Асєєва у Польщі майже не знають, а тому вона закликала звернути увагу до його ситуації.

“Це дуже важливо, особливо з огляду на те, що в Польщі мало хто усвідомлює, скільки ще людей утримують у себе сепаратисти”, - підкреслила журналістка.

Читайте також: Правозахисники заявляють, що Балуха кинули в карцер

Вона додала, що, за даними “Медійної ініціативи за права людини”, йдеться щонайменше про 120 заручників. На переконання Андрушевської, про історію Асєєва має знати весь світ як про символ порушення прав людини окупантами на Донбасі.

Як повідомляв Укрінформ, зв'язок з донецьким блогером і автором проекту "Радіо Свобода" "Радіо Донбас. Реалії" Станіславом Асєвим, який публікувався під псевдонімом Станіслав Васін, перервався 2 червня 2017 року. У липні в угрупованні "ДНР" підтвердили затримання журналіста.

Фото: CossackUnionKSOVD/facebook

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-