Голова Держрезерву “забув” вказати у декларації мільйон за іпотеку

Голова Держрезерву “забув” вказати у декларації мільйон за іпотеку

Укрінформ
Національне агентство з питань запобігання корупції під час повної перевірки декларацій голови Держрезерву та судді виявило ознаки умисного декларування недостовірної інформації на суму понад 250 прожиткових мінімумів.

Про виявлені ознаки кримінальних правопорушень повідомлено Національному антикорупційному бюро, інформує у середу прес-служба НАЗК.

"Не дотримались вимог закону голова Державного агентства резерву України Мосійчук Вадим Адамович та суддя Апеляційного суду Донецької області Половінкін Борис Олександрович", - йдеться у повідомленні.

Так, встановлено, що Мосійчук не задекларував фінансові зобов’язання перед банком за договором іпотеки. Сума зобов’язань на кінець звітного періоду становила понад 1 млн грн.

Читайте також: НАЗК звернулось у поліцію через “ліві” внески до фонду Зеленського

Половінкін у декларації за 2015 рік не зазначив дві земельні ділянки в Донецькій області. Також посадовець не вказав інформацію про квартиру та нежитлове приміщення у Київській області, придбані у звітному році дружиною та сином.

У декларації за 2016 рік суддя не вказав доходи дружини від зайняття підприємницькою діяльністю та у вигляді страхових виплат, кошти на її рахунку у банку та земельну ділянку сина, придбану у звітному році.

Також у декларації за 2015 рік посадовець не вказав три авто дружини, а за 2016 рік – дохід від їх продажу.

Загалом встановлено недостовірні відомості у деклараціях судді на суму понад 500 тис. грн та 1,5 млн грн відповідно.

Про виявлені правопорушення Національне агентство повідомило Національному антикорупційному бюро, направивши обґрунтований висновок.

У НАЗК нагадали, що відповідальність за декларування недостовірної інформації на суму понад 250 прожиткових мінімумів для працездатних осіб встановлена статтею 366-1 Кримінального кодексу України.

Національне агентство також зазначає, що затвердження обґрунтованого висновку та направлення його до спеціально уповноваженого суб’єкта у сфері протидії корупції не означає визнання особи винною у вчиненні правопорушення, а є підставою для здійснення досудового розслідування.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-