НАЗК звернулось у поліцію через “ліві” внески до фонду Зеленського

НАЗК звернулось у поліцію через “ліві” внески до фонду Зеленського

Укрінформ
НАЗК передало до Нацполіції матеріали щодо неправомірних внесків до виборчого фонду кандидата в Президенти Володимира Зеленського.

Про це на своїй сторінці у Facebook повідомила член НАЗК Наталія Корчак.

"Маємо другий випадок передачі до Національної поліції матеріалів щодо можливих ознак кримінального правопорушення стосовно розпорядника накопичувального рахунку виборчого фонду кандидата на пост Президента України Володимира Зеленського. Виявлені порушення у здійсненні добровільних внесків від фізосіб до виборчого фонду на загальну суму 3 778 032,63 грн", - зазначила вона.

Також зауважила, що, реагуючи на вимогу НАЗК, розпорядник до Держбюджету повернув тільки 90 632,00 грн. У свою чергу НАЗК повторно повідомило розпорядника про надання внесків з порушеннями, та про те, що це кошти, від яких розпорядник рахунку зобов’язаний відмовитися (згідно з частиною 8 статті 43 ЗУ "Про вибори Президента України").

Читайте також: Тимошенко назвала Зеленського "тестом на здатність нації до політичного самогубства"

"Як вже стало зрозуміло, розпорядник відмовився не від внесків осіб, які відповідно до Закону не мають права здійснювати такі внески, а від отримання листа НАЗК щодо надходження внесків з порушеннями. Відтепер матиме справу з Нацполіцією. Чесні вибори – це повага до закону. Навіть для тих, кому "закон - не писаний", - резюмувала Корчак.

Раніше НАЗК передало до Нацполіції матеріали стосовно розпорядника виборчого фонду Анатолія Гриценка через надходження неправомірних внесків на понад три мільйони гривень.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-