ГПУ розповіла деталі діяльності масштабної російської наркобанди в Україні

ГПУ розповіла деталі діяльності масштабної російської наркобанди в Україні

Укрінформ
Правоохоронці ліквідували злочинне угрупування, яке з 2014 року займалося продажем на території України та країн СНД наркотиків і психотропів.

Про це розповів під час прес-конференції у четвер начальник депатаменту Генпрокуратури Сергій Кізь, повідомляє Укрінформ.

"Ми припинили створену у 2014 році розгалужену мережу на території України та колишнього СНД реалізації наркотичних засобів через сайти та месенджери з подальшою легалізацією коштів", - сказав Кізь.

Він розповів, що працівники Служб безпеки з 4 ранку провели понад 80 обшуків у Києві та Київській області, а також у Херсонській, Миколаївській і Одеській областях, під час яких вилучили у членів злочинного угрупування наркотики, злитки золота, прикраси і більше 5 млн доларів. Крім того, правоохоронці затримали близько 20 членів угрупування. Наразі вирішується питання про повідомлення їм про підозру і обрання запобіжних заходів.

"Первинний аналіз "чорної бухгалтерії", яка була вилучена на обшуках, дає підстави вважати, що щорічний оборот цієї злочинної організації становив десятки мільйонів доларів. У подальшому кошти інвестувалися у нерухомість і бізнес, у тому числі у Російській Федерації та інших країнах", - додав Кізь.

У ході розслідування правоохоронці з'ясували, що 2014 року на території України створено стійку ієрархічну організацію, до складу якої входили громадяни України та інших країн. Метою злочинної організації був продаж наркотичних засобів - тяжків наркотиків і психотропів.

Учасники злочинного угрупування на заздалегідь створених веб-ресурсах розміщували повідомлення зі своїми контактами у Телеграм. Бажаючі придбати наркотики писали про це у чаті, після цього злочинці повідомляли про спосіб оплати і отримання наркотиків у закладках.

Кошти від продажу наркотиків акумулювалися на криптовалютних рахунках та електронних гаманцях. У подальшому відбувався критовалюту переводили у готівку, яку легалізували через різний бізнес.

Читайте також: Мільйони доларів щодня: в Україні ліквідували наркобанду — сліди ведуть до РФ

На Херсонщині поліцейські затримали групу наркозбувачів.

Як повідомляв Укрінформ, заступник голови СБУ Павло Демчина розповів, що злочинне угруповання, яке займалось реалізацією наркотичних засобів у міжнародному масштабі, було створено громадянами РФ. За його словами, щоденний обіг цієї організації близько 200 млн рублів.

Демчина додав, що ця організація колись називалась “Хімпром” і була створена громадянами Росії на території РФ. Після того, як у 2017 році в РФ відбулись масові затримання учасників цього угруповання, ватажки виїхали за межі РФ та розгорнули свою злочинну діяльність на території України.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-